• DOLAR 32.36
  • EURO 35.114
  • ALTIN 2307.158
  • ...
Onlarca öğrenci ve velinin tehlikeli yolculuğu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Bingöl'ün Solhan ilçesine bağlı Yenibaşak köyünde okuyan ve burada pansiyonda kalan 60 kadar öğrenci, okulların tatil olmasıyla tatili köyleri Doğuyeli'de geçirmek istiyor. Kar nedeniyle köy yolu ulaşıma kapalıyken, öğrencilerin velileriyle birlikte donma riskini göze alarak kilometrelerce yürüyecekleri belirtildi.

Yıllar önce de aynı köyün öğrencileri okula gitmek için yola koyulduğu ve 17 öğrencinin donma tehlikesi geçirdiği basına yansımışken, bugün 60 kadar öğrencinin, velileri ile birlikte 2 metrelik karda yürüyerek evlerine dönmeye çalıştıkları belirtildi.

Solhan ilçesine bağlı Doğuyeli (Tutel) köylü sakinleri, yaz-kış mağduriyet yaşadıklarını belirterek, seslerinin ve mağduriyetlerinin duyulmasını istiyor.

Bugün 60 kadar ilköğretim okulu öğrencileriyle 2 metrelik karda kilometrelerce yol yürüyerek, köye gideceklerini anlatan köylüler, her an donma tehlikesiyle karşı karşıya kalabileceklerini belirttiler.

İLKHA muhabirini telefonla ulaşan Doğuyeli köylüleri, yıllardır yaz-kış demeden çile çektiklerini dile getirerek, köylerinde okul olmadığı için öğrencilerinin Solhan ilçesinde bağlı Yenibaşak köyünde ilköğretimde pansiyonlu okuduklarını ve okulların tatil olmasıyla birlikte öğrencileriyle beraber tehlikeli de olsa iki metreyi bulan karda kilometrelerce yol yürüyüp, köylerine gideceklerini belirttiler.

Doğuyeli köylüleri, yıllar önce yine kış mevsiminde bu yolda öğrencilerinin donma tehlikesini geçirdiğine değinerek şunları kaydettiler:

"Geçtiğimiz yıllarda 17 öğrencinin Solhan Doğuyeli köyünden Yenibaşak'ta bulunan okullarına gitmek için yaya olarak yola çıkmalarıyla donma tehlikesi geçirmişti. Bildiğiniz gibi yarıyıl tatili oldu. Yenibaşak okulunda okuyan Doğuyeli köyü öğrencilerimiz, köye gidecekler ama ulaşım yok. Daha önce 2012 tarihinde de ulaşım olmadığı için köyümüzün öğrencileri karda kışta çok soğuk olmasına ve vahşi hayvanların tehlikesine rağmen okula yürüyerek gelirken donmak üzereydiler. Solhan devlet hastanesine kaldırıldılar. Devlet yetkililerinden ricamız tekrar bu sıkıntıları yaşamamak için sadece küçük öğrencilerimiz için ulaşımın açılmasını istiyoruz. 60 kadar küçük öğrencilerimizin göz göre göre donmalarına ve vahşi hayvanlarla tehlikesine girmelerine göz yummak istemiyoruz. Yenibaşak okulundan Doğuyeli köyü merkezine kadar 20 kilometre, köyün merkezinden mezralarına kadar da en az 10 kilometre yol kat etmelerini hangi vicdan kabul eder? İskana tabii gerekçesiyle hizmet görmüyorsa bari öğrencilerin donmasına izin verilmesin." (Nihat Kanat-İLKHA)


























 

Bu haberler de ilginizi çekebilir