• DOLAR 32.582
  • EURO 34.764
  • ALTIN 2489.134
  • ...

Gaziantep Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı Osman Türkman, yeni yönetimiyle birlikte Yavuzeli ilçesinde hayvan yetiştiricileri ile bir araya geldi.

Yavuzeli İlçe Tarım ve Orman Bakanlığı Konferans Salonunda düzenlenen toplantıda Türkman, hayata geçirecekleri ve geçirmeyi amaçladıkları projelerini anlattı.

Türkman, "Zor şartlarda üretim yapmaya çalışan küçükbaş hayvan yetiştiricilerimizin sorunlarını çözebilmek ve yetkili mercilere ulaştırabilmek için çaba sarf edeceğiz." dedi.

Toplantıya katılan küçükbaş hayvan yetiştiricilerinin, kendilerine ilettiği sorunlarla ilgili de bilgi veren Türkman, "Hayvan yetiştiricileri; yem fiyatlarının pahalılığını, mera alanlarının ellerinden alınması sorununu, bakanlığın vermiş olduğu desteklemelerin arttırılması gerektiğini, bu desteklemelerin haziran ayında değil de ocak-şubat ayı içerisinde ödenmesini, çobanların sigorta sorunları olduğunu, artık genç nüfusun köyde durmak istemediğini, çobanlara kız verilmediğini, yaylara gidişlerde zorluk yaşadıklarını, yayla bulamadıklarını, sütün para etmediğini, ithalat yüzünden hayvanların para etmediğini, dolayısıyla para kazanamadıklarını dile getirdiler." diye belirtti.

Gaziantep Tarım ve Orman İl Müdürü Yardımcısı Nihat Deme ise "Yeni seçilen birlik yönetimini tebrik ederim. Birlik yönetimi ile işbirliği yaparak sorunlarınızın çözümünde beraber mücadele edeceğiz ve beraber proje üreteceğiz. Meralar ile ilgili yapılan haksızlıkların da biz takipçisiyiz. Birçoğu hakkında mahkeme kararları kesinleşti ve gerekli cezalar verildi, verilmeye devam ediyor." şeklinde konuştu.

Toplantıya, Gaziantep Tarım ve Orman İl Müdürü Yardımcısı Nihat Deme, Gaziantep Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı Osman Türkman, Şube Müdürü Bedir Katrancı, Yavuzeli İlçe Tarım ve Orman Müdürü Mehmet Gürbüz katıldı. (İbrahim Koçyiğit-İLKHA)