• DOLAR 32.603
  • EURO 34.877
  • ALTIN 2497.306
  • ...

Diyarbakır'a davet üzerine gelen İranlı tur operatörlerine Vali Hasan Basri Güzeloğlu, şehrin tarihi yapısı, kültürü ve turizm açısından önemini tanıttı.

Diyarbakır'ın kültür şehri olduğunu belirten Vali Güzeloğlu, "Dicle'nin kıyısında, 33 medeniyete ev sahipliği yapan, kuruluşundan bu güne bölgeyi ve sınırları ötesindeki çok geniş bir alanı etkileyen Diyarbakır, yeni bir dönemin, yeni bir ruhun, yeni bir başlangıcın eşiğindedir. Sahip olduğu zenginlikleri, güzellikleri, tarihi eserleri, birikimleri turizme açarak tüm dünyayla paylaşma arzusundadır. 2 milyona yaklaşan nüfusuyla bölgenin ekonomik, kültür, tarih, bilim, sağlık ve eğitim merkezi konumuyla Diyarbakır, sizlerin bu buluşmasında göreceğiniz gibi her bir köşesinde tarih, kültür, irfan ve derinlik bulunduran bir şehirdir." dedi.

Diyarbakır'ın 639 yılında İslam'la şereflendiğini ve o günden bugüne İslam uygarlığının ve medeniyetinin bütün eserlerini barındıran bir İslam kuran ezan şehri olduğunu hatırlatan Güzeloğlu, "O günden bu güne medeniyet geçmişinde her düzeyde insan ilişkilerinde gezilmesi, görülmesi gereken bir şehirdir. İnancımızın, İslam dininin dünya üzerindeki en eski ve en güzel ibadethaneleri, Sevgili Peygamberimizin Sahabe-i Kiramı, Hazreti Ali'nin kardeşi Ukayl Bin Talib'in makamı, mekânı var. İnşallah bu buluşma hem Diyarbakır adına hem buradaki operatörlerimizin temsil ettiği İran'daki kardeşlerimiz adına gelecekte güzel bir buluşmanın, Diyarbakır'a dönük bir karşılıklı ilginin ve buna dönük bir hareketin başlamasına vesile olur." ifadelerini kullandı. (Ramazan Zeren-İLKHA)