• DOLAR 32.586
  • EURO 35.034
  • ALTIN 2421.655
  • ...
"Önemli olan ahlaklı ve bilinçli öğrenciler yetiştirmektir"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Eğitim-Bir-Sen Silopi Temsilcisi Bilal Aksoy, 2018-2019 eğitim öğretim yılının ilk döneminin sona ermesi nedeniyle yazılı bir açıklama yaptı.

Kimi öğrencilerin sayısal alanda, kimi öğrencilerin sözel alanda başarılı olduğunu söyleyen Aksoy, öğrencilerden tüm derslerden başarı beklemenin yanlış olduğunu dile getirerek velilerin öğrencilere şiddet uygulamaması gerektiğinin altını çizdi. 

Velilerin öğrencilere almış olduğu düşük notlardan dolayı sert çıkışmaması gerektiğini dile getiren Aksoy, "Öğrencilerimize düşük notları nedeniyle asla ve asla şiddet uygulamayalım, onları bunalıma sokmayalım. Unutmayalım ki; önemli olan ahlaklı, erdemli, bilinçli ve değerlerimize sahip öğrenciler yetiştirmektir." dedi.

Kimi öğrencilerin sayısal alan da, kimi öğrencilerin sözel alanda başarılı olduğunu ifade eden Aksoy, öğrencilerden tüm derslerden için başarı beklemenin yanlış olduğunu belirttikten sonra, velilere bu konuda sağduyulu olmaya çağrısında bulundu.

Eğitimcinin önündeki engellerin kaldırılmasıyla eğitimdeki aksaklıklarında kaldırılabileceğine vurgu yapan Aksoy, eğitimcilerin maddi sıkıntısının giderilmesi, sözleşmeli öğretmenlik kavramının kaldırılması gerektiği, 3600 ek göstergenin verilmesi, öğretmen açığının kadrolu öğretmen atamalarıyla kapatılması ve mülakatla öğretmen alımlarına son verilmesi gerektiğine vurgu yaptı.

Aksoy, "Eğitim -öğretimde bir yarıyılı daha bugün itibarıyla bitirmiş bulunuyoruz. Öncelikle buradan velilerimize seslenmek istiyorum, unutmayalım ki her bir öğrencimizin zekâ seviyesi ve zekâ türü aynı düzeyde değildir. Kimi öğrencilerimiz sayısal zekâ da ileri düzeydedir. Kimileri sözel zekâda ileri düzeydedir, kimi öğrencilerimiz estetik zekâda daha ileri düzeydedir. Demem o ki, her öğrenciden tüm derslerde üst düzeyde başarı beklemek yanlış olur. Bunun bilincinde olup, öğrencilerimize düşük notları nedeniyle asla ve asla şiddet uygulamayalım, onları bunalıma sokmayalım." ifadelerini kullandı.

Velilerin her daim eğitim ortamı ve eğitimciyle iç içe olması gerektiğini dile getiren Aksoy, "Asla unutmayalım ki; önemli olan ahlaklı, erdemli, bilinçli ve değerlerimize sahip öğrenciler yetiştirmektir. Bunu becerebildiğimiz takdirde zaten eğitimde ulaşmak istediğimiz seviyeye ulaşacağımızdan kimsenin şüphesi olmasın. Eğitimin önündeki engelleri kaldırmak istiyorsak, buna eğitimcinin önündeki engelleri kaldırmakla başlamalıyız. Eğitimcinin aklındaki maddi sıkıntılar, özlük haklarıyla ilgili sıkıntılar, 3600 ek göstergenin verilmesi, sözleşmeli öğretmen kavramının ortadan kaldırılması, öğretmen açığının kadrolu olarak kapatılması, mülakatla öğretmen alımına son verilmesi gibi benzeri sorunlar ortadan kalkmadıkça eğitimde tam anlamıyla bir ilerlemeden söz edilmesi mümkün olmaz." diye belirtti.

Aksoy son olarak, "Eğitimin diğer bir ayağı ise hiç şüphesiz ki, çok değerli velilerimizdir. Şartlar ve imkânlar her ne kadar iyi olursa olsun, velilerimizi eğitimin içine katmadığımız takdirde istenilen başarının yakalanması mümkün değildir. Bizler ebeveynler olarak her daim eğitim ortamı ve eğitimciyle birlikte iç içe olmalıyız. Buradan tüm meslektaşlarıma, öğrencilerime ve velilerimize hayırlı bir yarıyıl tatili diliyorum.  Her zaman eğitimin, eğitimcinin yanında olacağımıza, önlerindeki engellerin kaldırılması noktasında üzerimize düşeni yapacağımızı bir kez daha vurgulamak istiyorum." dedi. (Ahmet Uçar - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir