• DOLAR 32.572
  • EURO 34.836
  • ALTIN 2492.444
  • ...
Şanlıurfa`da 687 bin öğrenci karne aldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Şanlıurfa'da yaklaşık 687 bin öğrenci karne alarak 15 gün sürecek yarıyıl tatiline girdi.

Şanlıurfa İl Milli Eğitim Müdürü Şerafettin Turan, 2018- 2019 Eğitim-Öğretim yılının 1. Dönemini Şanlıurfa'Da başarılı ve huzurlu bir şekilde tamamlamış olmanın mutluluğunu yaşadığını belirtti.

Turan, "Geleceğimizin teminatı olarak gördüğümüz, yarınlarımızı emanet edeceğimiz tüm öğrencilerimizin karne heyecanına yürekten katılıyorum. Daha müreffeh ve daha güçlü bir ülke için çıkmış olduğumuz bu eğitim yolunda ülkemizi güçlü yarınlara taşıyacak olan sevgili öğrencilerimiz için büyük bir özveri ile çalışan ve bu çalışmaları yürekten destekleyen tüm paydaşlarımıza teşekkürlerimi arz ediyorum." ifadelerini kulandı.  

Cengiz Topel ilkokulunda karne heyecanı

Haliliye İlçesi Cengiz Topel Mahallesinde bulunan Cengiz Topel ilkokulunda öğrenciler sabahın erken saatlerinde velileri ile birlikte okula gelerek karne almanın heyecanını yaşadı. Karne aldıkları için mutlu olduklarını söyleyen öğrenciler, yarıyıl tatilini kitap okuyarak ve Kur'an-ı Kerim öğrenerek geçireceklerini söylediler.

"Tatilde dinlenip kitap okusunlar"

Eğitim-Bir-Sen Şanlıurfa Şube Başkanı İbrahim Coşkun, yarıyıl tatiline girecek öğrencilere önemli tavsiyelerde bulundu.

Öğrencilerin yarıyıl tatilinde ders çalışmasına gerek olmadığını belirten Coşkun, "Öğrenciler okulda gereğince ders yapmaya gayret ediyorlar. Burada zayıf olan derslere bir göz atılması gerekir. Nerede,  neyi anlamamış, etmemiş? Bol bol kitap okumalarını tavsiye edeceğiz. Çünkü kitap okumak hem dinlenmeyi sağlıyor hem de en azından biraz o tatilin de tadını almak gerekir.  Habire böyle sürekli yarış atı gibi çocukları koşturmanın gereği de yoktur. Sonuçta tatilin de tadına varıp o yorgunluğumuzu atmamız gerekiyor. Bu konuda dinlenip kitap okumalarını tavsiye ediyorum." (Abdurahman Uğurlu-İLKHA)












 

Bu haberler de ilginizi çekebilir