• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
"Tatilde hem ders çalışacak hem de dinleneceğiz"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Hilvan'da 12 bin 776 öğrenci karne alarak yarıyıl tatiline girdi. 75. Yıl Ortaokulunda düzenlenen karne dağıtım programına, İlçe Kaymakamı Furkan Duman, Belediye Başkanı Aslan Ali Bayık, Milli Eğitim Müdürü Mehdi Turgut,  Emniyet Müdürü Salih Köse ve Jandarma Bölük Komutanı İsmail Tanrısever katıldı.

75'inci Yıl Ortaokulu'nda karne dağıtımına katılan İlçe Kaymakamı Furkan Duman, öğrencilere çeşitli hediyeler dağıttı.

Karne dağıtımı hakkında değerlendirmelerde bulunan Milli Eğitim Müdürü Mehdi Turgut, okul müdürlerine, öğrencilere ve velilere teşekkür etti.

Turgut, "Hayatın her alanı bir eğitim alanıdır. Allah'ın yarattığı her an ve vakit bizim için bir yararlanma alanıdır. Ben bu vesile ile Hilvan'da güzel adımlar atan okul müdürlerimizi, öğretmenlerimizi, öğrencilerimizi ve bize her türlü desteği veren velilerimize teşekkür ediyorum. Öncelikle karne durumu iyi olan öğrencilerimizi tebrik ediyorum. Yalnız karne durumu kötü olan öğrencilerimizi ise kendilerine yönelik bir muhasebe yapmalarını istiyorum. Çünkü hayat kendini bir tanıma sürecidir. Almış olduğu karne aslında o kişinin kendisidir. Dolayısıyla bu karnesini iyi bir değerlendirip kendisini tekrar tanıma fırsatını elde ettiğini düşünüyorum. Çünkü insan ancak kendi hatalarından ders çıkardığı zaman gelecek günlerde daha çok başarılı olabilir. Çocuklarımız eğer kendilerini tanırlarsa yaptıkları hatanın nerde olduğunu bilirlerse ikinci dönemin daha verimli olacağına inanıyorum. Öğrencilerimiz tatilde oyun oynasınlar, kitap okusunlar çünkü yeni sınav sistemi çoklu zeka kuralına dayanıyor. Özellikle değerlerimize bağlı faaliyetlerde bulunmalarını istiyorum. Bol bol akraba ziyaretlerinde bulunsunlar çünkü sağlıklı bir ülke ve vatan için mutlaka sağlıklı bir aile yapısı olması lazım. Bu da ancak kişinin sosyalleşmesiyle ve öz değerlerine sahip çıkılması ile olabileceğine inanıyorum." diye konuştu.

Birinci dönemin kendisi için zorlu geçtiğini söyleyen 8'inci sınıf öğrencisi Zeynep Sıla Burak, "İlk dönem benim için biraz zordu ama yine de çalışıp takdir Belgesi almaya çalıştım ve aldım. Birinci dönem çok çabuk geçti. Sekizinci sınıf olmama rağmen dersler çok zordu. Denemeler falan aşırı zorluyor, stres de var. Tatilde biraz ders çalışıp eğleneceğim." dedi.

Tatilde konu tekrarları yapacağını söyleyen Ferhat Seyitoğlu adlı öğrenci de "İlk dönem biraz zorluydu ama yine de gayret edip karnemizi iyi bir şekilde tamamlayıp takdir belgesi aldım. Sekizinci sınıf son senemiz olduğu için heyecanlıyız. Liseye geçiş yapacağımız için derslerde zorlandık. İkinci dönem daha çok yapmaya çalışacağız. Tatilde başta birinci dönemin zorlularını gidermeye çalışacağız. Konuları tekrar edip akrabalarımızı ziyaret edeceğiz, test çözeceğiz." ifadelerini kullandı.

Tatilde hem dinleneceğini hem de ders çalışacağını söyleyen Saadet Ece Evrengül ise "Karne notlarım iyi. Takdir belgesi aldım. Sadece iki dersim biraz düşük, onları da ikinci dönem telafi etmeyi düşünüyorum. Tatilde hem dinlenip hem de koçluk sitemi için hocamın bana verdiği dersleri çalışıp ikinci döneme hazırlıklı gelmek istiyorum." dedi.

Tatilde akrabalarını ziyaret edeceğini söyleyen Olcay Koşak adlı öğrenci ise şöyle konuştu: "Derslerim iyi ama birkaç dersim düşük. Tatilde ders çalışacağım, dinleneceğim ve eğleneceğim. Akrabalarımı ziyaret edip kuzenlerimle oyun oynayacağım. Tatil güzel." diye konuştu. (Ramazan Şefkatlı-İLKHA)
















 

Bu haberler de ilginizi çekebilir