• DOLAR 32.602
  • EURO 34.83
  • ALTIN 2492.838
  • ...
"Yusufiler ve ailelerinin 28 Şubat`ı hâlâ devam ediyor"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

28 Şubat ve FETÖ Yargısı Mağduru Aileler İnisiyatifi Adana Koordinatörlüğü, İslami hizmetlerinden dolayı uzun yıllardır cezaevinde bulunan mahkûmlara özgürlük için kitlesel basın açıklaması düzenledi. Okunan basın açıklamasında Yusufî mahkumlar ve ailelerinin 28 Şubat sürecinin hâlen devam ettiği belirtilirken Hükümete, "28 Şubat ve FETÖ yargısı mağdurlarının hiçbir bahane ya da erteleme olmaksızın derhal serbest bırakılmasını istiyoruz." şeklinde çağrı yapıldı.

Adana 5 Ocak Meydanı'nda Cuma namazına müteakip gerçekleşen kitlesel basın açıklamasına; HÜDA PAR Adana İl Teşkilatının yanı sıra Adana'da faaliyet gösteren birçok sivil toplum kuruluşu da destek verdi.

Kadınların da çocuklarıyla katıldığı basın açıklamasında; "28 Şubat Devam Ediyor, 28 Şubat Son Bulsun, Af Değil Yeniden Yargılanma, Lütuf Değil Adalet İtiyoruz, Adil Yargılanma Hemen Şimdi, Bu Hasret Son Bulsun Yusufîler Özgür Olsun, Bitsin Artık Bu Zulüm" ifadeleri yazılı dövizlerle Yusufiler için adalet istendi.

Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programda kısa birer konuşma yapan Özgür-Der Adana İl Başkanı Recai Ağuş ve Medeniyet Vakfı Adana İl Yönetiminden Serdar Gürbey, Yusufî mahkumların yeniden yargılanması çağrısında bulundular.

"28 Şubat devam ediyor"

İnisiyatif adına basın açıklamasını 28 Şubat ve FETÖ Yargısı Mağduru Aileler İnisiyatifi Adana Koordinatörü Orhan Erkuş okudu.

Zindandaki Yusufiler ile ailelerinin çeyrek asrı bulan çilelerinin bitmediğini dile getirerek sözlerine başlayan Erkuş, "kYeni bir seçim sürecine girildiği bu günlerde, 20-25 Ramazan ayını ve 40-50 Bayramı içeride geçiren 28 Şubat mahpusları için, yıllar değişmiş, hükümetler değişmiş; siyasi iktidarlar, güç odakları, yargı mensupları değişmiş ama mağduriyetlerinin giderilmesi noktasında hiçbir şey değişmemiştir. Ne kadar ironiktir ki, 28 Şubat'ta darbe yaptığı mahkemece tescil edilip müebbet hapis cezası alan darbeciler ayda bir imza karşılığı salıverilirken darbenin hakiki mağdurları halen cezaevlerinde tutulmaktadırlar. Cumhurbaşkanı'nın defalarca dillendirdiği ve mecliste de defalarca gündeme gelen bu hukuksuzluk karşısında somut herhangi bir adli, idari ya da yasal adım atılmamış olması ciddi çelişkileri içerisinde barındırmaktadır. Bu çelişkileri ortaya sermek adına; duymayan kulak, görmeyen göz, sızlamayan vicdan kalmasın ve hiçbir mazeret ileri sürülemesin diye bir kez daha buradayız. Aradan geçen 21 yıla rağmen 28 Şubat'ın çaldığı hayatların hesabı halen sorulmamış ve 20 yılı aşan sürelerle cezaevlerinde tutulan yüzlerce mahpus ve bu mahpusların aileleri için darbe süreci hala devam etmektedir."ifadelerini kullandı.

"Tek talebimiz Yusufilere Özgürlük!"

Yusufi mahkumların yargılanma süreci ve sonrasında maruz bırakıldıkları hukuksuzlukları gözler önüne seren Erkuş, "Beraat etmesi gerekirken avukatsız ve işkenceli sorgulamalarda imzalatılan sahte ifade tutanaklarına dayanılarak gençlikleri ellerinden alınan; toplumsal zemin oluşturmak adına ev ya da işyerlerine yerleştirilen sahte delillere dayanarak aşağılık iftiralarla suçluymuş gibi medyanın önüne atılan 28 Şubat zihniyetinin ve bu zihniyetle rol arkadaşı olan FETÖ'nün mağdur ettiği Yusufilere Özgürlük talebiyle buradayız."diyerek basın açıklamasının amacını özetledi.

"28 Şubat süreci yargılamalarına meşru yargılama muamelesi yapılamaz"

28 Şubatçıların darbeci olduğunun mahkeme tarafından da tescil edildiğini ifade eden Erkuş, "28 Şubatçı hâkim ve savcıların brifingli ya da paralel yargının elemanları olduğu tespit edilmiş ve kritik mahkemelerde görev yapanlar, ya ihraç edilmiş ya da tutuklanmışken; örgütçülerin başka kişileri örgütçü diyerek soruşturduğu ve cezalandırdığı ortaya çıkmışken, 28 Şubat süreci yargılamalarına meşru yargılama muamelesi yapılamaz. Bırakın hukuku, mantık ilkelerine bile aykırı olan bu zulmün halen devam ettirilmesinin bir izahı yoktur. Hukuksuzluğun bu derece ayyuka çıktığı bir konuda böylesi bir sessizlik ve tavırsızlık ise endişe ve utanç vericidir." diyerek hukuksuzlukları eleştirdi.

"Mazlumların ahı tüm hesapları alt üst edecek güce sahiptir"

Yusufiler ve ailelerin maruz bırakıldıkları zulümlere dikkat çeken Erkuş, "Çocukları babasız, anneleri evlatsız bırakan bu sorunun hemen çözülmesi gerekir. 'Unutulmasın ki mazlumların ahı, bütün siyasi ve matematiksel hesapları alt üst edecek bir güce sahiptir.' Kendilerini tutuklayanlar ve ceza verenler, FETÖ terör örgütüne üye olmak suçlamasıyla tutuklanıp cezaevine gönderildiği ve ceza aldığı halde af talebinde bulunmayan, vakur ve onurlu bir duruşla sadece haklarını arayan ve adil bir yargılanma isteyen bu insanların ve ailelerinin hak taleplerine kulak verin! Bu haklı taleplerin gereğini yerine getirmek, açıktır ki başta Yargı, Hükümet ve TBMM olmak üzere herkesin üzerine düşen önemli bir görevdir."şeklindeki sözleriyle vicdanlara seslendi.

"28 Şubat ve FETÖ yargısı mağdurları derhal serbest bırakılsın"

İnisiyatif olarak yetkililere çağrı da yapan Erkuş açıklamasını şöyle sürdürdü:

"TBMM'yi, mecliste birinci parti olan AK Partiyi ve ana muhalefet olan CHP'yi, 28 Şubat ve FETÖ Yargısı Mağdurlarının sorununu "öncelikli mesele" haline getirmeye, sorunun çözümünü sağlayacak yasal düzenlemeleri bir an önce yapmaya çağırıyoruz. 28 Şubat sürecindeki siyasi yargı kararlarının iptal edilerek 28 Şubat'ın brifingli-siyasi yargılamalarının yok sayılmasını talep ediyoruz. 28 Şubat ve FETÖ Yargısı Mağdurlarının hiçbir bahane ya da erteleme olmaksızın derhal serbest bırakılmasını istiyoruz." (İLKHA)


























 

Bu haberler de ilginizi çekebilir