• DOLAR 32.602
  • EURO 34.818
  • ALTIN 2501.223
  • ...
İstanbul`da karne heyecanı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Türkiye genelinde yaklaşık 18 milyon öğrenci karnelerini aldı. İstanbul'da da Bahçelievler Yayla ilkokulunda gerçekleştirilen karne dağıtım programına İstanbul Valisi Ali Yerlikaya katıldı.

1/A sınıfında yapılan karne dağıtım töreninde konuşan Yerlikaya, "Gözümüzün aydınlığı, geleceğimiz olan çocuklarımıza karnelerini verdik. Bugün İstanbul'umuzda 6 bin 653 özel ve resmi okulumuzda 2 milyon 741 bin 423 öğrencimiz karne sevincine ulaştı. 146 bin öğretmenimiz ve ailelere bu şehrin valisi olarak teşekkür ediyorum. Ellerine, emeklerine sağlık. Velilerimize salam ediyoruz. Bugün evlerimizde karne sevinci var. Şu an için hoşnut olmadığımız notlarımız varsa sevgiyle, birlikle, beraberlikle, okulu ve sosyal çevresiyle daha çok kucaklayacağız. Başarılarını arttırmak noktasında daha çok gayret edeceğiz." dedi.

Sosyal medya üzerinden çocukların kar tatili yapma isteklerini meteorolojinin verilerine göre tatil yapamadıklarını söyleyen Yerlikaya, "Fakat bugün itibarıyla size 15 koca gün tatil veriyoruz. Bütün öğrencilerimizi muhabbetle kucaklıyorum. Bu tatilde doya doya dinlenmelerini, dinlenirken de medeniyetimizin özeti olan İstanbul'umuzu keşfetmelerini, görmedikleri, gezmedikleri müzeler varsa gezmelerini ve 2'nci döneme de hazırlık yapmalarını istiyorum." dedi.

İlk defa karne heyecanı yaşayan ve yaşadıkları duygularını paylaşan minik çocuklar, verdikleri ortak mesajda tatil süreci boyunca eğleneceklerini, kitap okuyacaklarını ve akrabalarını ziyaret edeceklerini söylediler.

18 Ocak (Bugün) itibarıyla başlayan yarıyıl tatili, hafta sonu ile birlikte 17 gün sürecek. 17 günlük tatil sonrasında 2'nci dönem için ilk ders zili 4 Şubat'ta çalacak. 2018-2019 eğitim-öğretim yılı 8 Haziran Cuma günü sona erecek. (Nizamettin Aşkın- İLKHA)


































 

Bu haberler de ilginizi çekebilir