• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Batman`da 172 bin öğrenci karne sevinci yaşadı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

2018-2019 eğitim-öğretim yılının ilk dönemi bugün verilen karneler ile sona erdi. Bugün başlayacak yarıyıl tatili, 4 Şubat pazartesi sona erecek. Batman'da 710 ilköğretim, ortaöğretim ve lise kurumlarında 5 bin 766 derslikte okuyan 172 bin 79 öğrenci karne aldı.

4 Şubat pazartesi günü başlayacak olan ikinci yarıyıl, 7 Haziran Cuma günü sona erecek. Yarıyıl tatiline 7 bin 830 öğretmende tatile girecek.

Batman'da 16 Mayıs İlkokulu'nda düzenlenen karne törenine Batman Vali Hulusi Şahin, Batman İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Kurtaran, bazı kurum müdürleri ve okul öğretmenleri katılarak, öğrencilere karne dağıtıldı.

Karne töreninden sonra konuşan veli ve öğrenciler duygularını paylaştılar.  

Okul okumadığı için çok sıkıntılar çektiğini söyleyen Güler Şahin, "Çocuklarımızın karnelerinin iyi olmasını istiyoruz. 15 tatilde bol bol okumalarını istiyoruz. Öğretmenleri onlara iyi olmasını istiyoruz. Bir şeyler öğrenmeleri için çabalıyoruz. Okuma yazma bilmiyorum, çocuklarımın öğrenmesini  istiyorum. 4 çocuk okutuyorum, onların okumasını  ve bir meslek sahibi olmalarını istiyorum." dedi.

Çocuklarına okul zamanında ve tatilde yardımcı olduğunu dile getiren baba İbrahim Çelik, "Tatili güzel geçirmeye çalışacağız. Daha fazla çalışıp çocuklarımızı çalışkan olmalarını sağlayacağız. Elimden gelen her imkanı çocuklarıma sağlamaya çalışıyorum. 3 çocuk okutuyorum. Çocuklarım için tatilde planımız onlarla bol bol zaman geçirmek. Elimizden geldiğince onlarla ilgileneceğiz. Dersleri daha iyi olsun diye çok gayret edeceğiz." ifadelerini kullandı.

Okul ve okul yöneticilerinden memnun olduğunu söyleyen velilerden Beycan Şahin ise "Öğretmenlerimizden memnunuz. Allah onlardan ve çaba gösterenlerden razı olsun. 15 gün boyunca tatilleri olacak. Elhamdülillah çocuklarımın karneleri iyidir. Çocuklarımızdan da memnunuz." şeklinde konuştu.

Öğrencilerden Muhammed Şakir Şahin, "Bugün karne aldım sevinçliyim. Karnem çok iyiydi. 15 tatilde gezeceğim, çalışacağım ve karne notumu daha yükselteceğim." dedi.

İlkokul birinci sınıf öğrencilerinden Rengin Çelik de "Karne aldım çok sevinçliyim. 15 tatilde çalışacağım." şeklinde duygularını paylaştı.

Karne aldıkları için çok sevinçli olduklarını belirten öğrencilerden Muhammed Okay ile Elif Batur, 15 tatilde bol bol kitap okuyacaklarını söylediler. (Mehmet Sait Çelik -İLKHA)






































 

Bu haberler de ilginizi çekebilir