• DOLAR 32.383
  • EURO 35.107
  • ALTIN 2326.38
  • ...
Doğru Bir Etkileşim Toplumsal Gelişimi Artırır
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BİNGÖL - Devlet Planlama Teşkilatı kapsamında SODES desteğiyle, Bingöl Üniversitesi Koordinatörlüğünde, Bingöl İl Müftülüğü, Bingöl Belediyesi, Bahar Derneğinin ortaklığıyla yürütülen `Aile İçi İletişim ve Empati` projesi yoğun katılımlarla devam ediyor.
 

Projenin amacı, Bingöl`de birlikte yaşama kültürü ve başarılı toplumun önemli unsurları olan empati ve hoşgörü ortamının gelişimine katkı sağlamak olduğunu söyleyen Proje Koordinatörü Öğretim Görevlisi Abdulsamet Günek, "Proje Sağlıklı iletişim: Mutlu yuva, sağlıklı ve başarılı bir toplum sloganıyla yola çıkıyor. Proje kapsamında bu güne kadar Bingöl`ün Genç, Karlıova, Solhan, ilçeleri ile Bingöl`ün çeşitli mahallerinde aile içi iletişim ve empati seminerleri gerçekleştirildi. Toplumun bütün kesimlerinden insanların katıldığı seminerlerde Aile içi iletişim, bütün boyutlarıyla uzman psikolog, iletişimci ve müftülük görevlilerince anlatıldı. Özellikle de ev kadını ve gençlerin yoğun ilgi gösterdiği seminerlerde katılımcılara aileleri ve çevreleriyle kurdukları iletişimi yeniden sorgulama fırsatı sunuldu" ifadelerini kullandı.
 

Proje hakkında bilgi veren Günek, "Toplumun alt ve orta sınıfından gelen ailelerde birçok sosyal problem yaşanmaktadır. Eğitim ve iletişim eksikliğinden kaynaklanan bu problemlerin başında kadına yönelik şiddet, çocuk ve genç yaştaki bireylerin kötü alışkanlıklar edinmesi, eğitim hayatında başarısızlıklar olarak sıralanabilir. Basında sık sık kadına yönelik şiddet haberleriyle gündeme gelen Bingöl ili, eğitimde fırsat eşitliği ve eğitime erişim gibi değerler açısından da dezavantajlı konumda bulunmaktadır. Toplumsal yapının en küçük ve temel birimlerinden olan aile toplumsal gelişim açısından çok büyük bir önem arz etmektedir. Bu bağlamda aile içi etkili ve doğru bir etkileşim toplumsal gelişim ve kaliteyi de artıracaktır" diye konuştu.
 

Günek, projenin amaçlarını ise şöyle sıraladı: "Aile içi iletişimde dinleme, anlama, sorun çözme anlayışının yerleştirilmesi vasıtasıyla kadına yönelik şiddet problemine son vermek, ebeveynlerle çocuklar arasında yaşanan kuşak çatışması problemini ortadan kaldırmak.
Ailede, okulda, iş yerinde birlikte yaşama kültürü ve empatiyi geliştirmek, etkili ve güçlü iletişim yöntemleri kullanmak.
 

Aile bireylerini iletişimde yaşanan problemler ve olası çözümler hakkında düşünmeye teşvik etmek.
 

Ebeveynlere ilköğretim ve lise seviyesindeki çocuklarının ders ve durum takibini nasıl yapacaklarına ilişkin bilgi ve donanımların aktarılması."
 

Proje kapsamında seminerler düzenlediklerini ve düzenlemeye devam edeceklerini kaydeden Günek, seminerlerin sosyal anlamda katılıma açık olmayan aile gruplarının ikamet ettiği yerlerde düzenlendiğini ifade etti.
 

Seminerler kapsamında tanınmış aile içi iletişim uzmanlarını Bingöl halkıyla buluşturmayı hedeflediklerini ifade eden Günek, "Proje, aile içi iletişim, eğitim ve iletişim konularında Türkiye çapında tanınan uzmanları Bingöl halkıyla buluşturuyor. Uzmanlar ebeveyn ve gençlere iletişimin püf noktalarını anlatacak. Aile içi iletişim ve empati seminerlerinde şu konular ele alınacak:
. Etkili iletişim teknikleri
. Kadına yönelik şiddet ve empati
. Ailede çocuk eğitimi
. Ailede eşler arası iletişim
. Ailede kuşak çatışması
. Birlikte yaşama kültürü
Ayrıca bu konularda seminerler verecektir" şeklinde konuştu.

Ali Yıldırım - İLKHA

Bu haberler de ilginizi çekebilir