• DOLAR 32.496
  • EURO 34.956
  • ALTIN 2429.44
  • ...
Çölaşan dahil 5 kişinin yargılandığı dava başladı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Sanıklar "FETÖ'ye üye olmamakla birlikte örgüte bilerek yardım etme" suçundan 7,5 yıldan 15'er yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılanıyor.

İstanbul 37. Ağır Ceza Mahkemesindeki ilk duruşmaya, yazar Necati Doğru, gazetenin genel yayın yönetmeni Metin Yılmaz, internet haber koordinatörü Yücel Arı ve internet genel yayın yönetmen, Mustafa Çetin katıldı.

Gazetenin yazarlarından tutuksuz olarak yargılanan Emin Çölaşan'ın da Ankara'dan Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile duruşmaya katılımı sağlandı.

Duruşmayı, Gürsel Tekin ve Muharrem Erkek'in de aralarında bulunduğu bazı CHP milletvekilleri de izledi.

Çölaşan: FETÖ ile ilgim olmadı

Çölaşan, 43 yıllık gazeteci olduğunu belirterek, "FETÖ ve herhangi bir terör örgütüyle hayatım boyunca ilgim olmadı" dedi.

Mahkamede sanıklardan farklı yazıları hakkında savunma istendi.

“Şimdi cemaati savunma zamanı" başlıklı yazısına değinen Çölaşan, cemaatin organlarının TOMA eşliğinde basıldığınu belirterek, “Kim olursa olsun gazetecilerin polis tarafından gözaltına alınmasına karşıyım. İki üç cümle cımbızla çekiliyor ve terör örgütüne destek veren gazeteci olarak huzurunuzda yargılanıyorum. Böyle şey olmaz. Devlet o güne kadar bunların terör örgütü olduğunu açıklamamıştı. En sonunda MGK tarafından resmi kararlar alındı ve darbe olunca biz de gerçekleri gördük" diye konuştu.

Sanık Necati Doğru dikkat çekmek için yazısına 'Naylon darbe' başlığını attığını belirterek, "Yazının bütününe bakmak lazım. 'Naylon' kelimesini yerini bulmayan anlamında kullandım. 265 kişi ölmüş, darbe demeyecek, ne diyeceğim. Beratimi talep ediyorum" diye konuştu.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Basın Suçları Soruşturma Bürosunca hazırlanan iddianamede, 5 sanığın "FETÖ silahlı terör örgütü içindeki hiyerarşik yapıya dahil olmamakla birlikte örgüte bilerek yardım etme" suçundan 7,5 yıldan 15'er yıla kadar hapisle cezalandırılması talep ediliyor.

Kaynak: BBC Türkçe

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir