• DOLAR 32.506
  • EURO 34.637
  • ALTIN 2479.79
  • ...
Bingöl`de 58 bin öğrenci karne heyecanı yaşadı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

2018-2019 eğitim ve öğretim yılının ilk döneminin sona ermesiyle Bingöl genelinde 370 eğitim kurumunda eğitim gören 58 bin öğrenci ile 4 bin 50 öğretmen 15 günlük tatile başladı.

Merkeze bağlı Beyaztoprak köyü Şekerpancarı İlkokulunda İl Milli Eğitim Müdürü Kadri Engin'in katılımıyla karne dağıtım töreni düzenlendi.

Karne dağıtım törenine İl Milli Eğitim Müdürü Engin'in yanı sıra şube müdürleri, öğretmenler, öğrenci velileri ve öğrenciler katıldı.

Sınıfları gezerek öğrencileri tebrik eden Engin, karnelerini verdiği öğrencilere tatillerinin verimli geçmesi temennisinde bulundu.

Karne dağıtımının ardından açıklama yapan Engin,  Bingöl'de 370 eğitim öğretim kurumunda okuyan 58 bin öğrenci ve 4 bin 50 öğretmenin tatile girdiklerini söyledi.

Engin, "Bugün hep beraber birinci yarıyıl tatilinin karne sevincini yaşıyoruz. Gerçekten yoğun bir eğitim öğretim dönemi geçirdik. Milli eğitim, öğretmenler ve idareciler olarak yoğun çalışmalarda bulunduk. Öğrencilerimiz de yoğun çalışmalarda bulundular, gayret saf ettiler. Zamanlarını en iyi şekilde değerlendirmeye çalıştılar." dedi.

"Çocuklarımızın sosyal etkinliklere katılmaları ve bol bol kitap okumalarını istiyoruz"

Yoğun bir eğitim ve öğretim dönemi ardından tatili en iyi şekilde değerlendirilmesi gerektiğini ifade eden Engin, "Çocuklarımıza bugün burada karnelerini dağıtık.  Çocuklarımızın sevinçlerini paylaştık,  birlikte bu haklı gururunu yaşadık.  Çocuklarımız tatilde özellikle kendilerinden ricamız,  aileleriyle bol bol vakit geçirmeleri,  sosyal etkinliklere katılmaları ve bol bol kitap okumalarını istiyoruz." diye konuştu. 

"Karneyle öğrenci ölçülmemeli"

Öğrenci velilerine de seslenen Engin, "Öğrencilerin karnelerinde sadece belli davranışlar bilgiler ölçülür. Zaman zaman çocuklarımızın karnesinde düşük notlarda görebilirler.  Bu durumunda çocuklarımızın tamamen yeteneksiz oldukları anlamına gelmez.  Bu sadece belli bir bilgiyi ölçen durumlardır. Bu anlamda,  karnelerinde zayıf olan çocuklarımızı da gerekli desteği vererek,  ikinci dönemde bu destekle başarılı olmalarını sağlamaktır. Özellikle bu çocuklarımızın kendi yeteneklerini ön plana çıkararak hayatta başarılı olmalarını sağlamak. Özgüven sahibi olmalarını sağlamak son derece önemlidir.  Ben bütün öğretmenlerimize, çocuklarımıza, iyi tatiller diliyorum ve bu dinlendikleri saatlerde de motive olacak en güzel şekilde okullarımıza gelip eğitim öğretim hayatımıza devam edeceğiz inşallah."

Program, Milli Eğitim İl Müdürü Engin'in Sınıfları gezerek, öğrencilere karnelerini verip, öğrencilere tatillerinin verimli geçmesi temennisinde bulunmasıyla sona erdi. (Nihat Kanat-İLKHA)














 

Bu haberler de ilginizi çekebilir