• DOLAR 32.596
  • EURO 34.703
  • ALTIN 2521.476
  • ...
"Çocukların yarıyıl tatilinin verimli geçirmelerini sağlamalıyız"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Siirt'te 2018-2019 eğitim öğretim yılının ilk dönemini geride bırakan öğrenciler, karnelerini alarak yarıyıl tatiline girdi.

Siirt İmam Hatip Ortaokul Okul Müdürü Ali Özbilici de öğrencilerin yarıyıl tatilinde büyüklerini ziyaret edip ve bol bol kitap okumaları ve yaşlıların hayır dualarını almalarını istedi.

Çocukların birinci dönem boyunca özellikle 5 ve 6'ıncı sınıfların öğrendikleri Kur'an-ı Kerim ayetlerinin unutulmaması için ailelerin çocuklarını camiye yönlendirmelerini tavsiye eden Özbilici, çocukların öğrendiklerini unutmamaları bol bol tekrar yapmaları gerektiğini söyledi.

2018-2019 öğretim yılının birinci dönemini hayırlı bir şekilde bitirdiklerini söyleyen Özbilici, "Okulumuz adına çok güzel bir dönem geçirdik. Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Din öğretimi Genel Müdürlüğünün yapmış olduğu yarışmalarda okulumuz birçok başarılar sağladı. Akademik olarak inşallah bu başarılı çalışmaları sürdürme amacındayız. Dönem arası tatile girmemiz nedeni ile ailelere büyük bir görev düşüyor, ailelerimiz çocukların yarıyıl tatilinin verimli geçirebilmelerini sağlamalı ve yön vermeliler çocuklarımıza. Milli Eğitim Bakanımızın dediği gibi, dönem arasında çocuklara ödev yüklenmemesini sağladık. Yalnız çocuklardan bol bol kitap okumalarını istiyoruz. Çünkü bizim toplumumuzun en büyük eksiklerinden biri okuduğunu anlamama durumudur. Bizler de çocuklarımıza kitap okumalarını, eksik oldukları dersler varsa o derslerine biraz daha fazla çalışmalarını istiyoruz." dedi.

"Çocuklarımıza bol bol kitap okutalım"

Çocukların televizyon ve oyun oynayabileceklerini ama bunu yaparken kontrollü bir şekilde yapılması gerektiğine dikkat çeken Özbilici, ailelerin çocuklarını bu noktada denetlemesi gerektiğini söyledi.

Öğrencilerin rehavete kapılmadan ikinci bir döneme hazır bir şekilde gelmeleri noktada velilere çok iş düştüğüne vurgu yapan Özbilici, "Bu sebeple çocuklarımıza bol bol kitap okutalım, eksik oldukları derslerden test çözdürelim ama çok fazla olmayacak şekilde çocuklarımız hakikaten tatilin anlamına varsınlar. 15 günlük bu sürede tatili olduklarını bilsinler ama rehavete kapılmadan ikinci bir döneme de hazır bir şekilde gelmelerini istiyoruz. Bunu yanında biliyorsunuz ki biz imam hatip ortaokuluyuz ve bizim derslerimizde Kur'an-ı Kerim, Arapça derslerimiz var. Bu dersleri bol bol tekrar etmeliyiz." diye konuştu.

"Aile büyüklerini akrabalarını ziyaret etmelerini tavsiye ediyoruz"

Ailelerin, çocuklarının bir imam hatipli olduklarını unutmamaları gerektiğine dikkat çeken Özbilici, çocukların okulda öğrendikleri Kur'an'ı unutmamaları için çocuklarını camiye yönlendirmelerini ve bol bol tekrar yapmaları tavsiyesinde bulundu.

Aile büyüklerinin ve akrabalarının hayır dualarını almaları tavsiyesinde bulunan Özbilici, şunları söyledi:

"Özellikle çocuklarımızın birinci dönem boyunca 5 ve 6'ncı sınıfların öğrendikleri Kur'an-ı Kerim ayetlerinin unutulmaması babında bol bol tekrar yapmalı, Arapçada ise çocuklarımızın tuttukları notları tekrar etmeleri yeterli olacak. Bu bizim için çok önemli çünkü Kur'an-ı Kerim bizim kitabımız, onu okulda çocuklarımıza öğretmeye çalışıyoruz. Ve tatilde Kur'an'ı çokça tekrar etmelerini istiyoruz. Toplumumuzda eksik kalan değerlerimizi unutuyoruz. Bu noktada aile ziyaretleri, büyükleri ziyaret etmeyi ihmal ediyoruz. Bu nedenle çocuklarımıza aile büyüklerini, akrabalarını ziyaret etmelerini tavsiye ediyoruz." şeklinde konuştu.

15 tatile girmenin mutluluğunu yaşadığını söyleyen Sümeyra Orhan,  bu süre içerisinde arkadaşlarını çok özleyeceğini, tatil süresinde ise bolca aile ziyaretleri gerçekleştireceğini ifade ederek eksik olan notlarını da çalışarak düzelteceğini söyledi.

Birinci dönemde teşekkür alan fakat takdir belgesi almayı beklediğini belirten Sümeyye Aybek, takdir belgesi beklediğini fakat alamadığı için de üzgün olduğunu, takdir belgesini 3 puanla kaçırdığını ve ikinci dönem çok çalışıp puanlarını yükselteceğini ve takdir belgesi alacağını söyledi. (Murat Orhan-İLKHA)














 

Bu haberler de ilginizi çekebilir