• DOLAR 32.376
  • EURO 35.064
  • ALTIN 2325.797
  • ...
Eksi 10 derecede yapılan kayaklı koşu yarışması sona erdi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Türkiye Kayak Federasyonun faaliyetleri arasında yer alan, 17 ilden 420 sporcunun Bitlis'te start verdiği  "Kayaklı Koşu Eleme Yarışması"  sona erdi.

Bitlis Tatvan Karayolu'ndaki tarihi El-Aman Hanı'nda mevkiinde bulunan kayak merkezinde, eksi 10 derece havada düzenlenen yarışmaya 17 ilden 420 sporcu katıldı. 2 gün boyunca yarışmacılar dereceye girmek için ter döktü. 2 gündür devam eden yarışmanın sonunda 14 farklı kategoride dereceye girenlere düzenlenen programla madalyaları verildi.

Programda gazetecilere açıklamada bulunan Türkiye Kayak Federasyonu Başkanı Ali Oto, Bitlis'te 420 sporcuyla kayaklı koşu elemelerinin yapmanın gurur verici olduğunu belirterek, emeği geçen herkese teşekkür etti.

Oto, "13 Eylül'den bu yana çalışmalarımıza başladık, iyi gidiyoruz, yarışmalarız her tarafta yapılıyor. Hava muhalefeti nedeniyle dün Kayseri'de yapılan bir yarışmamız iptal oldu. Onu da ileriki günlerde telafi edeceğiz. Başarılıyız, başarılı gitmeye çalışıyoruz. Hep söylediğim şey, spor yapacağız, spordan başka şeylere bulaşmayacağız. Spor için her şeyimizi ortaya koyacağız arkadaşlarımızla beraber." dedi.

"Artık olimpiyatlarda ve dünya şampiyonluklarda ilk 20'lere girmemiz lazım"

Kayak sporundaki başarıya da dikkat çekerek, şunları söyledi: "Sahada aktif olan 2-3 bin sporcumuz var. Bu tabi ki 5 branşı kapsamaktadır. En büyük yarış kayaklı koşudur. En revaçta olan spordur.  Atlama dalında daha çok başarılı olacağımıza inanıyoruz. Sporcularımız şu an Erzurum'da. Rampalarımız orada atlıyorlar. İleriki günlerde yurtdışı yarışlarına gidecekler. Geride değiliz,  ama çok da ilerde değiliz. Orta seviyede olduğumuzu söyleyebilirim. Ama çok iyi yerlere gelmemiz lazım. Artık olimpiyatlarda ve dünya şampiyonluklarda ilk 20'lere girmemiz lazım."

"Bitlis'teki tesisleri iyileştireceğiz"

Bitlis'teki tesislerin durumuna ve yapacakları projeler hakkında da bilgi veren Oto, Bitlis'te suni karlama sistemini oluşturmayı düşündüklerini ifade etti.

Oto, açıklamasına devamla şunları kaydetti: "Bitlis'te 3 tane tesisimiz var. Onur Güler tesisimizde sporcu yetiştirmekte bir sorunumuz yok. Oraya bir suni karlama sistemini düşünüyoruz. Artık kayak sporu alt disiplini buzda yapılıyor. Yumuşak karda yapılmıyor. Bu sene deneyecektik fakat kar yağdı. El Aman Hanı'ndaki kayak tesisimiz için bir proje geliştirmeyi düşünüyoruz. Burada bir sporcu eğitim merkezi yapmak, her zaman sporcunun kaliteli çıkmasına sebep olur. Bunu da inşallah yapmaya çalışacağız."

Yarışmayı Bitlis'te yapma fırsatını verdikleri için kayak federasyonuna teşekkür eden milli Takım Antrenörü Sedat Doymaz ise "Yarışmayı ilimize veren federasyon başkanımıza ve yönetim kuruluna teşekkür ediyoruz.  Yaklaşık 3-4 gündür canla başla çalışıyoruz. Elimizde geldikçe tüm illeri memnun etmeye çalıştık. Organizasyon çok güzel oldu. Kayaklı koşu olarak mevkiimiz çok güzel. İnşallah çok daha güzel yerlere geleceğiz. Federasyon çok güzel imkânlar bize tanıyor. Bizde bu imkanları değerlendireceğiz. Elimizden ne gelirse yapacağız." dedi.

Program, 14 farklı kategoride yapılan yarışmada dereceye giren sporculara madalyalarının verilmesinin ardında sona erdi. (Şükrü Tontaş-İLKHA)
 












 

Bu haberler de ilginizi çekebilir