• DOLAR 32.495
  • EURO 34.754
  • ALTIN 2420.36
  • ...

"Organik Tarımın Yaygınlaştırılması ve Kontrolü Projesi" kapsamında Siirt'te organik arıcılık yapan 13 arı yetiştiricisi ve organik zivzik narı üretimi yapan 5 üreticiye Organik Tarıma Geçiş-3 Sertifikaları verildi.

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından finanse edilen ve Siirt İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından yürütülen "Organik Tarımın Yaygınlaştırılması ve Kontrolü Projesi" kapsamında Siirt'te Organik Arıcılık yapan 13 arı yetiştiricisine organik arı sertifikası, organik zivzik narı üretimi yapan 5 üreticiye ise Organik Tarıma Geçiş-3 Sertifikaları düzenlenen törenle verildi.

Siirt Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, "Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından finanse edilen ve Siirt İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından yürütülen 'Organik Tarımın Yaygınlaştırılması ve Kontrolü Projesi' kapsamında İlimizde Organik Arıcılık yapan 13 arı yetiştiricisine Organik Arı Sertifikası,  Şirvan İlçesi Kapılı köyünde Organik Zivzik Narı üretimi yapan 5 üreticimize Organik Tarıma Geçiş-3 sertifikaları düzenlenen törenle verilmiştir." denildi.

Düzenlenen sertifika dağıtım törenine Tarım ve Orman İl Müdürü Ergün Demirhan, İl Müdür Yardımcısı Mehmet Asım Şen, Siirt Arı Yetiştiricileri Birliği Başkanı Faik Efe, Siirt Bal Üreticileri Birliği Başkanı Mehmet Nezir Çetin ve organik tarımsal üretim yapan üreticiler katıldı. (Murat Orhan-İLKHA)