• DOLAR 32.376
  • EURO 35.021
  • ALTIN 2325.58
  • ...
Gaziantep`te asayiş operasyonları
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Gaziantep'te uyuşturucu, kaçak silah üretimi ve hırsızlık yaptıkları belirtilen kişilere yönelik operasyon düzenlendi. Operasyonda gözaltına alınan toplam 10 şüpheliden 2'si uyuşturucudan, biri kaçak silah üretimi ve uyuşturucudan, biri de hırsızlıktan tutuklandı.

Gaziantep İl Emniyet Müdürlüğünden yapılan açıklamada, uyuşturucu, kaçak silah üretimi ve hırsızlık yaptıkları belirtilen kişilere yönelik operasyonlar düzenlendiği belirtildi.

Şahinbey ilçesinin Hoşgör Mahallesi'nde bir eve uyuşturucu operasyonu düzenlendiği belirtilen açıklamada, "Bir ikamete yapılan operasyonda, N.A, Ö.G, H.Y. ve E.Y. isimli şahıslar yakalanarak gözaltına alındı. İkamette ve şahısların üzerlerinde yapılan aramalarda 0.40 gram metamfetamin, 1,30 gram eroin maddesi, bir adet cep telefonu ve uyuşturucu satışından elde edildiği değerlendirilen 200 TL para ele geçirildi. Yakalanan şüphelilerden N.A'ya  'uyuşturucu madde ticareti yapmak',  Ö.G, H.Y ve E.Y isimli şüphelilere ise 'uyuşturucu madde kullanmak' suçundan yasal işlem yapıldı. Adli makamlara sevk edilen şüphelilerden N.A. tutuklanmasına müteakip cezaevine teslim edildi." denildi.

Açıklamanın devamında, "Hoşgör Mahallesi Adsız Şehitler Caddesi üzerinde, B.Y, Ö.F.B ve B.K isimli şüpheli şahsılar yakalanarak gözaltına alındı. B.Y isimli şüpheli şahsın üzerinde, bir adet tabanca, 6 adet dolu fişek, ikametinde yapılan aramalarda bir kilo 380 gram esrar maddesi ele geçirildi. Şüphelilerden B.Y'ye  'uyuşturucu madde ticareti yapmak', Ö.F.B. ve B.K. isimli şahıslara da 'uyuşturucu madde kullanmak' suçlarından yasal işlem yapıldı. Adli makamlara sevk edilen şüphelilerden B.Y. tutuklanmasına müteakip cezaevine teslim edildi." ifadeleri yer aldı.

"Kaçak silah üreten eve baskın"

Öte yandan, Şehitkâmil ilçesinin Göllüce Mahallesi'nde kaçak silah üretimi, uyuşturucu satışı yapan ve çalıntı malzemeler karşılığında uyuşturucu madde veren kişilere yönelik düzenlenen operasyon ile ilgili yapılan açıklamada ise şu ifadeler yer aldı:

"Şehitkâmil İlçe Emniyet Müdürlüğü Suç Önleme ve Soruşturma Büro Amirliği ekiplerimiz yaptıkları çalışmalar sırasında N.C. isimli şüpheli şahsın Göllüce Mahallesi'nde bulunan ikametinde silah üretimi yaptığı, uyuşturucu madde sattığı, çalıntı malzemeler karşılığında uyuşturucu madde verdiği yönünde bilgiler almaları üzerine söz konusu ikamete yaptıkları operasyonda;  3 adet tabanca, 2 adet kurusıkı tabanca, bir adet tüfek, 35 adet dolu fişek, 22 adet tüfek kartuşu, bir adet tablet, 18 adet çalıntı cep telefonu, 4,6 gram esrar maddesi ele geçirildi. Yapılan operasyonda, N.C. ve N.B. isimli şüpheli şahıslar yakalanarak gözaltına alındı. Adli makamlara sevk edilen şüphelilerden N.C. tutuklandı."

"Denemek için aldığı kıyafetleri giyerek çalan kişi tutuklandı"

Ayrıca, Şehitkâmil ilçesinde müşteri olarak girdiği mağazalardan, denemek için aldığı kıyafetleri üst üste giyerek çalmak istediği iddiasıyla gözaltına alınan bir şüphelinin tutuklandığı belirtilen açıklamada ise "Yaprak Mahallesi İstasyon Caddesi üzerinde bulunan bir alışveriş merkezi önünde bulunan A.Y. isimli şahıs üzerinin kabaca giyiminden şüphelenilerek durdurulmuş, şahsın yapılan incelemelerinde elinde bulunan karton poşet içerisinde 2 adet pantolon olduğu, üzerinde bulanan gömleğin üzerine giyilmiş halde bir adet gömlek, pantolonun üzerine giyilmiş vaziyette bir adet pantolon ile kendi montunun üzerine de 2 adet mont daha giymiş olduğu görülmüş,  şahsın yapılan üst aramasında da ayrıca bir adet pense ele geçirilmiş ve bunun üzerine şahıs yakalanarak gözaltına alınmıştır. Yapılan araştırmalarda A.Y. isimli şüpheli şahsın söz konusu giyim malzemelerini yakalandığı bölgede bulunan alışveriş merkezi içerisinde bulunan 2 mağazanın soyunma kabini içerisinde pense vasıtası ile güvenlik kilitlerini kırıp üzerine giymek suretiyle çaldığı tespit edilmiştir. Hakkında yapılan yasal işlemler sonrası adli makamlara sevk edilen şüpheli şahıs tutuklanmıştır." denildi. (İbrahim Koçyiğit-İLKHA) 








 

Bu haberler de ilginizi çekebilir