• DOLAR 32.598
  • EURO 34.803
  • ALTIN 2408.896
  • ...
HÜDA PAR programında yer alan bir madde daha kısmen hayata geçirildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

HÜDA PAR'ın resmi internet sitesinde yer alan açıklamaya göre, 2012 yılında kamuoyuyla paylaştıkları parti programındaki "İktisat Politikamız" kısmında yer alan, "En alt gelir diliminde bulunan yoksul insanlar için, ailedeki fert başına kanunla belirlenecek oranda su, elektrik ve gaz ücretsiz olmalıdır" maddesi, sosyal yardım alan vatandaşlara aylık 150 kilowatt/saat kullanıma kadar 80 TL'lik elektrik yardımı yapılacağı açıklamasıyla hayat buldu.

Açıklamada, HÜDA PAR'ın parti programında yer alan bazı önerilerin de daha önce kısmen veya tamamen hükümet eliyle hayata geçtiği hatırlatıldı.

Açıklamada, "Tüm devlet dairelerinde tesettür serbest bırakılmalı ve anayasal güvence altına alınmalıdır. (S-15)' önerimiz, 2013 yılında Resmi Gazete'de yer alarak kamuda başörtüsü yasağı kaldırılmıştı. 'Anayasa mahkemesine bireysel başvuru harca tabi olmamalı.(S-18)' önerimiz de kısmen de olsa yürürlüğe girdi. 'Çalışamayacak derecede engelli olan vatandaşların, bakımı ve geçimi devlet tarafından karşılanmalıdır. (S-22)' maddemiz de kısmen yürürlükte. 'Seçilme yaşı 18'e indirilmelidir.(S-23)' önerimiz ise 2017 yılında yürürlüğe girmişti. 'İlköğretim öğrencilerine okutulan, ırkçılık kokan 'Andımız' vb. metinler kaldırılmalıdır' (S-33)' maddemizle birlikte 80 yıl boyunca okutulan 'Öğrenci Andı' 2013 yılında kaldırılmıştı. 'Devletin tiyatro ve sinema gibi kültür sanat faaliyetlerine desteği, projeler bazında olmalıdır. (S-76) önerimiz de geçtiğimiz yıl aralık ayında, yıllık 80 bin TL yardım yapılacağı Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girmişti." denildi.

Geçtiğimiz hafta partisinin TBMM Grup Toplantısı'nda konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, ''Düzenli sosyal yardım alan ihtiyaç sahibi vatandaşların aylık 150 kilowatt saate kadar elektrik tüketimini devlet olarak biz üstleniyoruz." ifadelerinin hatırlatıldığı açıklamada, Erdoğan'ın yaklaşık 2,5 milyonun üzerindeki hanede her ay ortalama 80 liralık elektrik faturasını devletin karşılayacağını söylediği belirtildi.

Açıklamada, "Partimizin 2012 yılında kamuoyuyla paylaştığı parti programımızdaki 'İktisat Politikamız' kısmında yer alan, 'En alt gelir diliminde bulunan yoksul insanlar için, ailedeki fert başına kanunla belirlenecek oranda su, elektrik ve gaz ücretsiz olmalıdır' maddesi, sosyal yardım alan vatandaşlara aylık 150 kilowatt/saat kullanıma kadar 80 TL'lik elektrik yardımı yapılacağı açıklamasıyla hayat buldu." diye belirtildi.

Açıklamada, şunlar kaydedildi: "Dün yayımlanan gündem değerlendirmemizde bu konuya ilişkin yaptığımız açıklamada, elektrik yardımının geliri olmadığı halde sosyal yardım alamayan vatandaşlara da verilmesi gerektiğini şu ifadelerle altını çizmiştik: Yaşanan ekonomik istikrarsızlık, enflasyon oranlarının fahiş seviyelerde seyretmesi ve satın alma gücünün düşmesi; yeterli veya düzenli geliri olmayan vatandaşları daha da yoksullaştırarak temel insani ihtiyaçlara ulaşmalarında zorluklar yaşamalarına sebebiyet vermiştir. Tabii ve sürekli bir ihtiyaç olan enerji kullanımının mevsimsel koşullar sebebiyle artması ve söz konusu ekonomik dalgalanmaların faturalandırmaya olumsuz yansıması milyonlarca vatandaşı mağdur etmektedir. Yakın zamanda Sayın Cumhurbaşkanı, Elektrik Tüketim Desteği projesi adı altında, düzenli sosyal yardım alan vatandaşlara aylık 150 kilowatt/saat kullanıma kadar 80 TL'lik elektrik yardımı yapılacağını açıklamıştı. Sosyal devlet ilkesi gereği bu projenin sadece sosyal yardım alan belli sayıdaki vatandaşa değil; geliri olmadığı halde sosyal yardım alamayan veya düşük de olsa belli bir gelirinin olması sebebiyle sosyal yardımdan muaf tutulan vatandaşlara da uygulanmalıdır." (Ramazan Casuk-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir