• DOLAR 32.388
  • EURO 35.088
  • ALTIN 2326.612
  • ...
Eksi 20 derecede su arızası onarıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Van Su ve Kanalizasyon İdaresi VASKİ, Van'ın Çaldıran İlçesinde eksi 20 derecede bile hizmet etmeye devam ediyor.

Türkiye'de kışın en soğuk ve elverişsiz geçen ilçelerinden olan Çaldıran'da tüm olumsuzluklara rağmen VASKİ ekipleri çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

Çaldıran Soğuksu Hudut Karakolu'na su sağlayan sondaj kuyusunun kuruması nedeniyle yeni sondaj açılması için harekete geçildi. Ancak mevsim şartları elvermeyince Karakolun su ihtiyacının yeni sondaj vurulana kadar tankerlerle karşılanmasına karar verildi.

Karakola giden VASKİ Genel Müdür Yardımcısı Nazım Akman, sondaj yerinde incelemeler yaparak yetkililerden bilgiler aldı. Havaların elvermesiyle birlikte yeni sondaj çalışmalarına başlanacağı açıklandı. İncelemelere VASKİ İşletmeler Dairesi Başkanı Bahattin Önder de katıldı.

Öte yandan Çaldıran'ın Zülfü bulak Mahallesinin kırsalında yaşanan su arızasına ulaşmak da kolay olmadığını, İş makinelerinin arazide ilerleyememesi üzerine ekipler yaya olarak yoluna devam ettiği Uzun ve yorucu arazi şartları ve eksi 20 dereceyi bulan havada ilerleyen VASKİ Ekibi kazma küreklerle bir metreyi bulan karın altında ki arızayı onarmayı başardı. Mahalle sakinleri ise "Susuzluğumuzu gideren ekiplerin zor şartlarda çalışmasına şahitlik ettik. Büyük fedakârlık gösterdiler. Tüm VASKİ ekiplerine çalışmalarından dolayı teşekkür ederiz" dedi. (İLKHA)




 

Bu haberler de ilginizi çekebilir