• DOLAR 32.371
  • EURO 35.011
  • ALTIN 2325.545
  • ...
Birçok ilde eğitime ara verildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Etkili olan kar ve olumsuz hava şartları nedeniyle bazı il ve ilçelerde okullar tatil edildi. İşte, 16 Ocak Çarşamba günü (yarın) okulların tatil olduğu il ve ilçeler.

Muş

Muş merkez ve Hasköy ilçesinde kar yağışı, fırtına ve tipi beklentisinden dolayı 16 Ocak 2019 çarşamba (yarın) günü eğitim ve öğretime bir gün süre ile ara verildi.

Muş Valiliğinden konuyla ilgili yapılan açıklamada hamile ve engelli personellerin de idari izinli sayılacağı belirtilerek, "Yoğun kar yağısı, buzlanma, fırtına ve tipi beklentisi nedeniyle; ayrıca eğimi fazla olan bölgelerde çığ tehlikesi riski de değerlendirildiğinde; İl İdaresi Kanunu çerçevesinde 16 Ocak 2019 Çarşamba günü Muş Merkez ve bağlı köyler ile Hasköy İlçe Merkezi ve bağlı köylerinde eğitime bir gün süre ile ara verilmesine karar verilmiştir. Diğer İlçelerimiz ve bağlı köylerinde eğitim-öğretim devam etmektedir." denildi.

Açıklamanın devamında, kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan hamile ve engelli personelin de çarşamba günü idari izinli sayılmalarına karar verildiği belirtildi.

Bitlis

Bitlis'te olumsuz hava şartları ve yoğun kar yağışı nedeniyle Bitlis merkez ve bağlı köylerde, 16 Ocak Çarşamba günü eğitime bir gün süre ile ara verildi.

Kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan hamile ve engelli personelin 16 Ocak Çarşamba günü idari izinli sayılmalarına karar verildi.

Bingöl

Devam eden olumsuz hava şartları nedeniyle il merkezi ve ilçelerindeki tüm okullara 16 Ocak Çarşamba günü bir gün süreyle ara verildi.

Ayrıca kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan hamile ve engelli personelin aynı gün idari izinli sayılmalarına karar verildi.

Bilecik

Bilecik Valiliğinden yapılan açıklamada, kar yağışı ve buzlanma riskine karşı il merkezi,  Bozüyük, Söğüt, Pazaryeri ve Yenipazar ilçelerine bağlı tüm ilk ve orta dereceli okullarda 16 Ocak 2019 Çarşamba günü 1 (bir) gün süre ile eğitime ara verildiği ifade edildi.

Açıklamada, Gölpazarı ve İnhisar ilçelerinde taşımalı eğitime 16 Ocak 2019 Çarşamba günü bir gün süre ile ara verilmesi ve taşımalı eğitimle gelen öğrencilerin belirtilen tarihte bir gün süre ile idari izinli sayılmalarına karar verildiği kaydedildi.  

Ayrıca il merkezi ve anılan ilçelerde kamuda çalışan hamile ve engelli personel aynı gün idari izinli sayılacağı duruldu.

Kacaeli

Kocaeli'nde olumsuz hava şartları ve beklenen kar ve don olayı nedeniyle il genelinde eğitime bir gün ara verildiği belirtildi.

Konuyla ilgili Kocaeli Valiliğinden yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"İlimiz Genelinde meteorolojik verilere göre yoğun kar yağışı ve don olayı beklendiğinden; Okul öncesi, İlkokul, Ortaokul, Lise, Özel Okullarla, Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezlerinde 16 Ocak 2019 Çarşamba günü eğitime bir gün süre ile ara verilmiştir.

 Ayrıca söz konusu tarihte hamilelerle engelli kamu çalışanları da idari izinli sayılacaktır."

Kütahya

Kütahya'da da kar yağışı ve tipi nedeniyle il merkezi ve ilçelerinde eğitime bir gün süreyle ara verildi.

Kütahya Valiliğinden yapılan açıklamada, "Bugün öğle saatlerinde başlayıp kesintisiz olarak devam eden yoğun kar yağışı ve tipi nedeniyle ilimiz merkez ve ilçelerinde Millî Eğitim Bakanlığına bağlı her tür ve derecedeki resmî, özel örgün ve yaygın eğitim kurumları, özel eğitim ve rehabilitasyon merkezleri, özel öğretim kursları ile diğer kamu kurum ve kuruluşlarına ait kreş ve okul öncesi eğitim kurumlarında eğitime 16.01.2019 Çarşamba günü 1 (bir) gün süre ile ara verilmiştir." denildi.

Açıklamanın devamında, kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan görevli personelden hamile, engelli, diyaliz hastaları, kalp ve böbrek yetmezliği, kanser vb. kronik ağır hastalığı olan memur ve diğer kamu görevlileri, aynı gün idari izinli sayılacağı ifade edildi.

Uşak

Uşak'ta hava şartları ve oluşabilecek don ve buzlanma riski ile kuvvetli rüzgâr nedeniyle eğitime 16.01.2019 Çarşamba günü bir gün ara verildiği açıklandı.

Kamu Kurum ve kuruluşlarında çalışan görevli personelden hamile, engelli, diyaliz hastaları,  kalp yetmezliği, böbrek yetmezliği,  kanser ve benzeri kronik ağır hastalığı olan memur ve diğer kamu görevlileri aynı gün idari izinli sayılacak.

Eskişehir

Eskişehir Valiliğinden yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Olumsuz Hava Şartları Nedeniyle İlimiz Genelinde Eğitime Bir Gün Ara Verilmiştir. Bu Kapsamda, Engelli ve Hamile Kamu Görevlisi Personel de Bir Gün Süre İle İdari İzinli Sayılacaktır."

Düzce

Düzce'de kar yağışı nedeniyle eğitime bir gün süreyle ara verildi.

Düzce Valiliğinden yapılan açıklamada, "Yoğun kar yağışı sonrasında ulaşımda yaşanabilecek aksaklıklar göz önünde bulundurularak 16 Ocak 2019 Çarşamba günü Düzce genelinde okullarımızda eğitime (1) bir gün süre ile ara verilmiştir. Kamuda çalışan Engelli ve Hamile personel idari izinli sayılacaktır."denildi. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir