• DOLAR 32.498
  • EURO 34.616
  • ALTIN 2476.601
  • ...
Suriye`de 15 bebek olumsuz yaşam koşulları nedeniyle hayatını kaybetti
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Birleşmiş Milletler Çocuklara Yardım Fonu'nun (UNICEF) yaptığı açıklamaya göre Ürdün ile Suriye'nin güneybatı sınırındaki Rukban kampında bulunan 8, çatışmalı bölgelerden kaçan bazı ailelerin ise 7 bebeğinin olumsuz yaşam koşulları nedeniyle hayatını kaybettiğini açıkladı.

UNICEF'ten yapılan açıklamada, Ürdün ile Suriye'nin güneybatı sınırındaki Rukban'da dondurucu soğuklar ve zorlu yaşam koşulları, giderek çocukların hayatlarını riske attığı belirtildi.

Açıklamada, "Sadece bir ayda en az sekiz çocuk öldü. Bunları çoğu da dört aylığın altında ve en küçükleri bir saatlik bebek." denildi.

"Tehlikeli ve zorlu yolculuk 7 çocuğun ölümüne neden oldu"

Tahmini 45 bin kişinin kaldığı ve yüzde 80'inin kadın ve çocuklardan oluştuğu Rukban'da, aşırı soğuk ve annelerin doğum öncesi ile doğum sırasında ve yeni bebekler için tıbbi bakım eksikliği, çocuklar ve aileleri için çok kötü koşullar oluşturduğu belirtilen açıklamada, "Bu arada, Suriye'nin doğusunda, Deir-Ez-Zor'un Hajin bölgesindeki büyük şiddet olayları Aralık ayından bu yana yaklaşık 10 bin kişiyi yerinden etti. Güvenlik isteyen aileler çatışma bölgesini terk etmekte zorluk çekmekte ve sığınak ya da temel malzemeler olmadan günlerce soğukta beklemektedir. Tehlikeli ve zorlu yolculuğun, çoğu bir yaşın altındaki 7 çocuğun ölümüne neden olduğu bildirildi."

UNICEF, açıklamanın devamında tüm tarafları çatışmaları sonlandırma, ailelere güvenli bir geçiş sağlama, Hajin ve Suriye'nin diğer bölgelerindeki çocuklar için tıbbi yardım erişimini kolaylaştırma çağrısında bulundu. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir