• DOLAR 32.374
  • EURO 34.978
  • ALTIN 2325.581
  • ...
"Yangına erken müdahalemizi zorlaştırmayın"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Siirt Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü, 2018 yılında 569 yangın, 294 su baskını ve 206 kapı açma olayına müdahale etti.

İşyerlerini denetleme, personel eğitimi, tatbikat, resmi kurum çalışanlarının bilinçlendirilmesi ve benzeri görevler olmak üzere çok sayıda farkındalık çalışması yürüten İtfaiye Müdürlüğü, yoğun bir çalışma dönemini geride bıraktı.

"Okul ve kurumlara yangınla mücadele eğitimleri veriliyor"

Siirt Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü, okul ve kurumlara yangın çıkmadan alınabilecek önlemlerin yanı sıra yangınla mücadele eğitimi de veriyor.

Kurumdan yapılan açıklamada, "Öğrencilerimize yangın çıkmadan alınabilecek önlemleri anlatıyoruz. Kendilerinin yalnız kaldığı dönemlerde neleri yapmamaları gerektiklerini belirtiyoruz. İtfaiye olarak bizim yangınlara nasıl müdahale ettiğimizi, yangın ile karşılaştıklarında neler yapıp bize nasıl haber vereceklerini anlatıyoruz. Bu sayede yangınlara karşı öğrencilerimizi bilinçlendiriyor, çıkabilecek yangınları en aza indirgemeyi hedefliyoruz." denildi.

"Vatandaşlarımızın ara sokaklarda yanlış park yapmaları bizi yavaşlatabiliyor"

Yangın ihbarı konusunda vatandaşların hassas davranmaları gerektiği belirtilen açıklamada, "Yangın çıktığı andan itibaren olayı gören vatandaşlarımız kesinlikle bize ihbar etsinler. Bize ne kadar erken haber gelirse bizim müdahalemiz de o kadar hızlı oluyor. Bizim olaydaki ilk amacımız can kaybının olmaması daha sonra ise maddi kaybı önlemek. Bu ikisini önlemek için bizim yangınlardan haberdar edilmemiz gerekiyor. İntikal esnasında çok fazla sıkıntı yaşamıyoruz. Vatandaşlarımızın ara sokaklarda yanlış park yapmaları bizi yavaşlatabiliyor. Bu konuda vatandaşlarımız hassas olursa çalışmalarımız daha iyi olur." ifadeleri kullanıldı. (Murat Orhan-İLKHA) 





















Bu haberler de ilginizi çekebilir