• DOLAR 32.509
  • EURO 34.759
  • ALTIN 2487.921
  • ...
SON DAKİKA
Bingöl`de 253 köy yolu ulaşıma açıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Bingöl'de etkili olan yoğun kar yağışı nedeniyle kırsam kesimde hayatı olumsuz etkilerken, il genelinde ulaşıma kapanan 281 köy yolundan 253'ü açıldı. Kapalı 28 köy yolunda ise çalışmalar devam ediyor.

Bingöl'de etkili olmaya devam eden kar yağışı, kırsal kesimde kimi yerlerde 2 metreyi bulurken, kapanan köy yollarının açılması için İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği Yol ve Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğüne bağlı karla mücadele ekipleri zorlu çalışmalarını aralıksız bir şekilde sürdürüyor.

Bingöl Valiliği, kent merkezinde bugün ve yarın eğitim ve öğretime ara verildiğini açıkladı. Ayrıca, çalışan engelli ve hamile personel de aynı gün idari izinli sayıldı.

İl genelinde ulaşıma kapanan 281 köy yolundan 253'ü açıldı. İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği Yol ve Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü, 11 ekip ile 18 greyder, 6 paletli dozer, 19 kepçe, 2 kar savurma, 3 kar küreme iş makineleriyle kapalı 28 köy yolunu açma çalışmalarını sürdürüyor.

Şehir merkezinde belediyeye bağlı ekipler de 5 greyder, 5 yüklenici, 6 kamyon, 2 tuzlama aracı, 2 kaldırım temizleme aracı ve 70 personel ile kar temizleme çalışmasına devam ediliyor.

Bingöl ve çevresinde yoğun kar yağışı uyarısı

İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği Yol ve Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü yaptığı açıklamada, il genelinde yoğun bir şekilde kar yağışının etkisini artırdığını belirterek, karla mücadele ekiplerinin açmış olduğu köy yollarının tekrardan kapanma ihtimalinin olabileceği uyarısında bulundu.

Meteorolojiden kar ve fırtına uyarı

Öte yandan, Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, kar yağışı ve tipi nedeniyle meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması istendi. (Nihat Kanat-İLKHA)






































 

Bu haberler de ilginizi çekebilir