• DOLAR 32.593
  • EURO 34.812
  • ALTIN 2424.625
  • ...
"Aile Hekiminizi Erken Tanıyın"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Sağlık Bakanlığı Sağlığın Geliştirilmesi Genel Müdürlüğü tarafından Birinci Basamak Sağlık Hizmetleri'ne erişimi ve Aile Hekimliği hizmetlerinin önemi konusunda farkındalığın artırılması amacıyla "Aile Hekiminizi Erken Tanıyın" sloganıyla başlatılan iletişim kampanyasının Mardin'de de startı verildi.

Başlatılan kampanya kapsamında; reklam panoları ve sağlık tesislerine afişler asıldı, kurumsal web sayfaları ve sosyal medya hesaplarından kampanyanın tanıtımı filmi paylaşıldı. Ayrıca il ve ilçe merkezlerinde açılan stantlarda sağlık personeli tarafından bilgilendirmeler yapılarak dağıtılan broşürler ile kampanya yürütülüyor.

Konuya ilişkin bilgi veren Mardin İl Sağlık Müdürü Uz. Dr. Saffet Yavuz, aile hekimliği sistemi ve aile sağlığı merkezlerinin önemine değinerek, şunları söyledi:

"Her vatandaşımızın aile hekimini tanıması ve bilmesi gerekmektedir. En ufak bir şikâyette acil servislere müracaat ederek acil servislerde ve hastanelerde ciddi bir yoğunluk oluşturuluyor. Şunu bilmeliyiz ki; aile hekimlerimiz bizim en yakın sağlık danışmanlarımızdır. Rahatsızlandığımızda aile hekimimize müracaat ettiğimiz takdirde, gereksiz zaman kayıplarından ve uğraşılardan, hastane yollarında gidip gelmekten uzaklaşmış olacağız. Aile hekimlerimizde tıbbi tetkikler, kan ve idrar tahlillerini de yaptırma imkânınız vardır. Aile hekimlerimizi erken tanıdığımız takdirde birçok sıkıntıdan uzaklaşmış olacağız. Herkesin aile hekimini bilmeye, onları erkenden tanımaya ve aile sağlığı merkezlerini uygun şekilde kullanmaya davet ediyorum." (M. Salih Keskin - İLKHA) 




 

Bu haberler de ilginizi çekebilir