• DOLAR 32.564
  • EURO 34.726
  • ALTIN 2411.152
  • ...

Batman'ın Gercüş ilçesine bağlı Seki (Xerabebena) köyünde henüz bilinmeyen bir nedenden dolayı onlarca hayvanın telef olduğu belirtildi. Şu ana kadar 50'ye yakın küçükbaş ve büyükbaş hayvanın telef olduğunu söyleyen köylüler, söz konusu hayvan olaylarının araştırılmasını istiyor.

Hayvan ölümlerinin yaklaşık bir ay önce yaşanmaya başlandığını ifade eden köy muhtarı Şeyhmus Ertekin, hayvan ölümlerinin köylüleri ciddi anlamda tedirgin ettiğini dile getirdi.

Daha önce böyle bir durumla hiç karşılaşmadıklarını ifade eden Ertekin, "Köyümüzde bulunan onlarca hayvan telef oldu. Köyümüzdeki hayvanlar, anlamadığımız bir biçimde telef oluyorlar. Hâlâ hayvanlar telef olmaktadır. Yaklaşık bir aydır bu şekilde hayvan ölümleri devam ediyor. Hayvanların 'sarılık' hastalığından telef oldukları belirtiliyor. Hastalıktan dolayı onlarca hayvan telef oldu. Tarım ve Orman İlçe Müdürlüğünden yetkililer bugün tespit için köye geldiler. Yaklaşık 50 hayvanın şimdiye kadar telef olduğunu sanıyoruz. Hem küçükbaş hem de büyükbaş hayvanlar telef oluyor. Köylüler şimdiye kadar bu hastalıkla ilgili herhangi bir tedavi yapmadı. Şu ana kadar böyle bir hastalıkla da hiç karşılaşmamıştık." diye konuştu. (Mehmet Fatih Akgül-İLKHA)