• DOLAR 32.553
  • EURO 34.832
  • ALTIN 2438.12
  • ...
İsrail resmen Mısır`da
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Ekim ayında İsrail başbakanı Netenyahu`nun Umman ziyareti ile gündeme gelen “Arap ülkeleri liderleri israille diyalog kurmaya hazır” iddiaları bu kez Mısır için de konuşulmaya başlandı.

25 Ocak 2011 Mısır Devrimi'nden bu yana ilk defa İsrailli bir bakan Kahire'ye resmi ziyaret gerçekleştirdi.

Kahire'deki İsrail Büyükelçiliğinin Facebook sayfasında İsrailli İsrail Altyapı ve Enerji Bakanı Yuval Steinitz'in başkent Kahire'de ilk kez düzenlenen Doğalgaz Bölgesel Konferansı'ndaki görüntüleri paylaşıldı.

Konferansta Filistin ve Ürdün'ün yanı sıra çok sayıda ülkeden temsilcilerde hazır bulundu.

Steinitz, "Kahire'de İsraili ve hükümetini burada temsil etmekten mutluyum. Bu ilk resmi ziyaretim. Mısır hükümeti tarafından 2011 Mısır Devrimi'nden bu yana ilk defa İsrailli bir bakana resmi bir davet yapıldı. Dolayısıyla bu, İsrail ve Mısır arasındaki ilişkilerin ve işbirliğinin gelişmesinin göstergesidir." değerlendirmesinde bulundu.

Steinitz, Doğu Akdeniz'de doğal gaza ilişkin gelişmenin İsrail, Mısır ve Güney Kıbrıs Rum Yönetimi'nde jeostratejik ve politik iş birliğinin bir motoru haline dönüştüğünü ifade etti.

Mısır Petrol Bakanı Tarık el-Molla, daha önce yaptığı açıklamada, 2019`un başında Mısır`da Doğu Akdeniz Gaz Forumu'nun düzenleneceğini açıklamıştı.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir