• DOLAR 32.484
  • EURO 34.853
  • ALTIN 2475.096
  • ...
Karbonmonoksitten zehirlenen kadın hayatını kaybetti
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Gaziantep'te banyoda karbonmonoksit gazından zehirlenen Rahime Şancı ile evinde çıkan yangında ağır yaralanan ve 9 gündür hastanede tedavi gören Mustafa Alav hayatını kaybetti.

Olay, Şehitkamil ilçesinin Onat Kutlar Mahallesi'nde meydana geldi. İddialara göre, Rahime Şancı (49), banyonun ısınması için sobadan aldığı közü kovayla duş teknesine koydu. Şancı'nın duş almak için girdiği banyodan uzun süre çıkmaması üzerine ailesi banyoyu kontrol etmeye gitti.

Banyonun kapısını açan Şancı'nın ailesi, kadının yerde hareketsiz baygın halde görünce durumu sağlık ekiplerine bildirdi. Haber verilmesi üzerine olay yerine gelen sağlık ekipleri, Şancı'nın kovadan yayılan karbonmonoksit gazından dolayı zehirlenerek hayatını kaybettiğini belirledi.

Olay yerinde yapılan incelemenin ardından Şancı'nın cenazesi otopsi işlemleri için Gaziantep Adli Tıp Kurumu morguna kaldırıldı. Otopsi işlemleri tamamlanan Şancı'nın cenazesi toprağa verilmek üzere yakınlarına teslim edildi.

Evinde yangın çıkan yaşlı adam hayatını kaybetti

Öte yandan, Şahinbey ilçesinde evinde çıkan yangında ağır yaralanan ve 9 gündür hastanede tedavi gören Mustafa Alav (67), hayatını kaybetti.

Olay, ilçenin Serinevler Mahallesi'nde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, geçtiğimiz hafta cumartesi günü aynı evde yaşayan ve gece ayrı odalarda uyuyan Mustafa Alav (67) ile eşi Behiye Alav, her gece olduğu gibi uyumak için odalarına gitti.

Odasındaki sobaya kömür atan Behiye Alav, sızan karbonmonoksit gazından zehirlendi. Olay yerine gelen sağlık ekipleri tarafından ambulansla hastaneye kaldırılan yaşlı kadın, hastanedeki tedavisinin ardından taburcu edildi.

Olaydan bir gün sonra da evde tek başına kalan Mustafa Alav'ın kaldığı odada bilinmeyen bir nedenle yangın çıktı. Alt katta oturan Alav'ın oğlu Mehmet Alav'ın, babasının kaldığı odanın yandığını görmesi üzerine durumu itfaiye ekiplerine bildirdi.

Haber verilmesi üzerine olay yerine gelen itfaiye ekipleri, yangını kontrol altına aldı. Yangında yanarak ağır yaralanan Alav, olay yerindeki ilk müdahalesinin ardından 25 Aralık Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.

Hastanenin yanık merkezinde yapılan müdahalenin ardından durumu ağır olduğu için yoğun bakıma alınan Alav, 9 günlük yaşam mücadelesini kaybetti.

Alav'ın cenazesi Gaziantep Adli Tıp Kurumu morgundaki otopsi işlemlerinin ardından defnedilmek üzere yakınlarına teslim edildi. (İbrahim Koçyiğit-İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir