• DOLAR 32.336
  • EURO 35.16
  • ALTIN 2306.15
  • ...
SON DAKİKA
Çocuklara geri dönüşüm öğretiliyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Gaziantep'in Şahinbey ilçesinde "Sıfır Atık Projesi" kapsamında Şahinbey Belediyesi tarafından ilçede bulunan okullarda kurulan sıfır atık toplama noktası çadırlarında öğrencilere geri dönüşümün önemi ve faydası anlatılıyor.

Şahinbey Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri okullarda kurdukları sıfır atık toplama noktası çadırıyla öğrencilere geri dönüşümün önemini ve faydalarını anlatmaya devam ediyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın öncülüğünde Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından başlatılan "Sıfır Atık Projesi" kapsamında Şahinbey Belediyesi okullarda sıfır atık toplama noktası çadırı kurdu.

Öğrencilerin geri dönüşüm hakkında bilgilendirilmesi ve ülke ekonomisine katkıda bulunulması için okullarda başlatılan sıfır atık toplama noktası çadırlarında öğrenciler bilgilendirilirken, getirdikleri geri dönüşüm atıkları, geri dönüşüm tesislerine götürülüyor. Öğrenciler evlerinden getirdikleri atıklar karşılığında çeşitli hediyelerle ödüllendiriliyor.

Proje ile ilgili bilgi veren Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, sıfır atık projesinde önemli aşamalar kat ettiklerini belirterek, "Şahinbey'de sıfır atığı evlerde başlattık. Bölgemizde belirlediğimiz okullarda öğrencilerin evlerde topladığı ambalaj atıklarını belirlenen günde okullarda kurduğumuz sıfır atık toplama noktamıza getirmelerini sağladık. Atık getiren öğrencilere çeşitli hediyeler vererek onların bu projeyi sevmesini sağladık. Bu sayede sıfır atık projesini evlerde başlattık. Atığın ilk çıkış noktası olan evlerden toplayarak, aileleri de bu işin içine dâhil edip sıfır atığı tüm bireylere yayıyoruz." dedi.

Tahmazoğlu, okullarda kurulan geri dönüşüm çadırlarında 19 ton 880 kilo karton, 567 kilo metal, 2 ton 115 kilo cam ve 2 ton 782 kilo plastik toplandığını, sadece bu proje ile geri dönüşüme giden malzemeler sayesinde 340 ağacın kesilmekten kurtulduğunu, 640 metreküp su, 201 litre petrol ve 37 bin 802 kilovat enerji tasarrufunun sağlandığını belirtti. (İbrahim Koçyiğit-İLKHA)










 

Bu haberler de ilginizi çekebilir