• DOLAR 32.596
  • EURO 34.863
  • ALTIN 2495.215
  • ...
Kızılay vatandaşları kan vermeye çağırdı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Kızılay Batman Şube Başkanı Davut Okçu, kan bağışıyla ilgili İLKHA'ya açıklama yaptı. Kış şartları nedeniyle kan bağışı miktarının ciddi oranda azaldığını ve kan ihtiyacını karşılamakta zorlandıklarını belirten Okçu, vatandaşları kan vermeye çağırdı.

Kan vermenin can vermek olduğunu ifade eden Okçu, "Soğuk kış şartları nedeniyle Kızılay kan stoklarında ciddi miktarda düşüş yaşanmaktadır. Bu düşüşün olumsuz yansıması Türkiye genelinde olduğu gibi Batman'da da hissedilmiştir. Oysa mevsimin kış olması, kan vermek açısından hiçbir risk taşımamaktadır. Bilakis kan bağışı, kan bekleyen kişilerin hayatlarını kurtarmasının yanı sıra kişinin kendi sağlığı açısından da hayati önem taşımaktadır. Çünkü kan bağışında kan hücreleri yenileniyor, bu da daha sağlıklı ve daha güçlü bir vücuda sahip olunmasını sağlıyor. Nitekim İslam Peygamberi zaman zaman hacamat yaptırarak kan aldırmaktaydı. 18-65 yaş arasında, ağırlığı 50 kilo üzerinde, önemli bir sağlık sorunu olmayan, hemoglobin ölçümü normal olan herkes (en sık 2 ay ara ile) yılda dört kez kan bağışında bulunabilir." dedi.

"Kızılay Kan Merkezi vatandaşların hizmetindedir"

Herkesin bir gün kan bağışına ihtiyacının olabileceğini vurgulayan Okçu, "Ancak bölgemizde ve özellikle Hakkâri, Mardin ve Şırnak gibi vilayetlerimizde toplanan kan, bu illerimizin ve bölgemizin ihtiyacını karşılamaktan çok uzaktır. Bu kapsamda genel merkezimizin ilimiz için belirlediği hedefleri yakalayabilmemiz için hemşerilerimizi duyarlı olmaya davet ediyoruz. Hiç kimsenin 'Benim ihtiyacım olmaz.' şeklinde düşünme lüksü olamaz. Bu bağlamda Ziya Gökalp Bulvarı Endüstri Meslek Lisesi karşısında bulunan Kızılay Kan Merkezi hafta boyunca mesai saatleri dâhilinde kan almak üzere vatandaşlarımızın hizmetinde olacaktır." diye konuştu.(Mehmet Fatih Akgül-İLKHA) 




 

Bu haberler de ilginizi çekebilir