• DOLAR 32.507
  • EURO 34.978
  • ALTIN 2430.558
  • ...
Filistin Milli Takımı Asya futbol şampiyonası finallerinde
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Hani futbolun toplumu, bilhassa gençleri dertsiz tasasız yaptığı söyleniyor. Bu nedenle Siyonist işgalcilerin bu manada Kenan Aslanlarının finale katılmasını engellemek bir yana desteklemesi beklenirdi. Ama İsrail belli ki meseleyi farklı değerlendiriyor.

Gazze`deki direniş ruhu, Direnişin füzeleri işgalci İsrail`i korkutuyor bunu herkes biliyor. Ama Filistin`in futbol mücadelesi neden İsrail`i endişelendiriyor? Çünkü İsrail, gençliğin barışçıl araçlarla dahi kendini ifade etmesini bu yolla milli bir ruh ve bilince sahip olmasını hazmedemiyor.

Demek ki mücadele ruh ve azmi hangi alanda olursa olsun işgalcileri endişelendiriyor. Madem öyle, meşru olması koşuluyla Müslümanların her alanı değerlendirmeleri gerekiyor. Bir işin hayrını ölçmek için bazen karşıdakilerin tavrına bakmak gerekir. Burada işgalcilerin rahatsızlığına bakılacak olursa işin sırrı çok daha iyi anlaşılmış olacaktır. Bir oyundaki mücadele azmini, forma üzerinde kendini gösteren bir bilinci, bundan duyulan heyecanı bile kendisi için tehdit olarak algılayan anlayış nasıl geleceğe güvenle bakabilir. Bir oyundan bile bu kadar alerji duyan zihniyet nasıl ayakta kalabilir. Filistinlilerin oyundaki mücadele ruhu bile işgalci israili bu denli tedirgin ediyorsa gerisini varın siz düşünün…

Güney Amerika ülkelerinden Şili, Kuzey Afrika ülkelerinden Fas ve Cezayir liglerinde oynayan oyuncuların ana omurgasını oluşturduğu Filistin Milli Takımı Cezayirli bir teknik direktör tarafından çalıştırılıyor. Kenan Aslanları Finallerde şimdiye kadar bir yenilgi bir beraberlik aldı. Ürdün`le yapacakları son maçı kazanmaları durumunda bir üst tura çıkma şansları devam edecek.

Bu haberler de ilginizi çekebilir