• DOLAR 32.588
  • EURO 34.81
  • ALTIN 2498.91
  • ...
Altun: Bizim için esas olan ulusal güvenliğimizdir
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, ABD Başkanı Donald Trump'ın "Kürtleri vurmaları halinde Türkiye'yi ekonomik açıdan çökerteceğiz. 20 millik bir güvenli bölge yaratacağız." açıklamalarına tepki gösterdi.

Sosyal medya hesabı üzerinden Trump'a yanıt veren Altun, "Bizim için esas olan ulusal güvenliğimizdir. Terörle mücadelemizi belirleyen esas unsur da budur. Terörizmin kaynağı ister ideolojik, ister dini isterse etnik olsun bizim için farketmez. Terör terördür ve kaynağında kurutulmalıdır. Türkiye Suriye'de tam da bunu yapmaktadır. Türkiye Cumhuriyeti devleti Kürtlerin düşmanı değil, hamisidir. Türkiye'nin Kürtlerle hiçbir sorunu yoktur. Bizim meselemiz PKK terör örgütüyle ve onun Suriye'deki uzantılarıyladır. PYD ve YPG bir terör örgütüdür. Türkiye terörle mücadelesini kararlılıkla sürdürecektir." dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 2015'teki tweetini retweetledi

XAltun'un, ayrıca Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 26 Haziran 2015'te atmış olduğu, "Tüm dünyaya sesleniyorum: Bedeli ne olursa olsun, Suriye'nin kuzeyinde, Türkiye'nin güneyinde devlet kurulmasına asla müsaade etmeyeceğiz." tweetini retweetlediği görüldü. (İLKHA)


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir