• DOLAR 32.583
  • EURO 34.761
  • ALTIN 2485.907
  • ...
Cami Önlerinde Karikatür Provokasyonu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Bunun için "İslam yerine özgürlük" adı altında bir karikatür yarışması başlatan Pro NRW, bu karikatürleri 25 cami önünde sergileyerek Müslümanları provoke etmeyi, bu şekilde Alman kamuoyuna Müslümanları "şiddete meyilli ve tehlikeli" göstererek sağ eğilimli oyları almayı amaçlıyor. Pro NRW`nin ateşle oynadığına dikkat çeken yetkililer Müslümanlara bu provakasyonlara gelmeme tavsiyesi yapıyor.

13 Mayıs`ta yapılacak olan Kuzey Ren Vestfalya (KRV) eyalet seçimleri için ırkçı partiler de boş durmuyor. Önce, DİTİB tarafından Köln`de inşa edilen camiye karşı Pro Köln adıyla örgütlenen, daha sonra eyalet çapında Pro NRW ve ülke çapında Pro Deutschland şeklinde partileşen ırkçı grup, İslam ve Müslüman karşıtlığıyla prim yapmaya, oy toplamaya çalışıyor. Eyalet seçimleri için tüm çalışmalarına rağmen istediği başarıya ulaşamayan ırkçı Pro NRW partisi şimdi de kirli bir oyun peşinde. Pro NRW, cami önlerinde Müslümanları provoke etmek için, "İslam yerine özgürlük" adlı bir karikatür yarışması başlattı. Yarışmadan 100 civarında karikatür elde etmeyi öngören Pro NRW, bunları 25 cami önünde sergilemek istiyor. Bu şekilde Müslümanların kendilerine saldırmasını ve bunu Alman toplumunda kullanarak sağ eğilimli oyları toplamayı amaçlayan Pro NRW`nin bu oyunu konusunda uzmanlar uyarıyor. İç istihbarat teşkilatı Anayasayı Koruma Dairesi tarafından izlenmekte olan Pro NRW`nin cami önlerinde Peygamber Efendimiz`in (s.a.s.) sözde karikatürlerini de sergileyebileceği belirtiliyor.

Irkçı grubun girişimi Almanya İçişleri Bakanı Hans-Peter Friedrich`i alarma geçirdi. Birkaç hafta önce Almanya`da 25 milyon Kur`an dağıtmaya başlayan Selefilere de dikkat çeken Bakn Friedrich, karşılıklı provokasyon ihtimaline karşı uyardı.

KRV İçişleri Bakanı Ralf Jäger de, Müslümanların, Pro NRW`nin kışkırtmalarına gelmemelerini istedi. Jäger, "Pro NRW manevi kundaklama, ataşe verme peşinde. Müslümanların kendilerini güvensizlik içinde hissetmelerini sağlama ve onları provoke etmeyi amaçlıyorlar. Güvenlik güçleri onları engellemek için ellerindeki tüm hukuki imkanları kullanacaklar." dedi.

Pro NRW`nin kampanya sorumlusu Lars Seidensticker ise bu tepkileri anlamadıklarını, partinin, İslamlaşmayı anlatmaya çalıştığını ve karikatürün bunun bir yolu olduğunu savundu. Seidensticker, Müslümanlar tarafından gelebilecek muhtemel bir saldırıdan partilerinin sorumlu olmadığını belirtti. Pro NRW; Köln, Bonn, Düsseldorf, Wuppertal, Solingen gibi şehirlerdeki cami önlerinde karikatürleri sergilemek istiyor.

Pro Köln - Pro NRW ve Pro Deutschland oluşumları, cami karşıtlığı ile doğdu ve "halk hareketi" gibi görünürde masum bir sinsi kisveyle hareket ediyor. Başta Köln olmak üzere birçok şehirde sayısız yürüyüş ve miting düzenleyen ırkçı grup, gösterilerinde ırkçı olmadıklarını, "vatanseverlerin hareketi" olduklarını vurguluyor. Grup, aralarında İsrail bayrağının da olduğu diğer ülke bayraklarını ve Hıristiyanlığın sembolü haçı taşıyor. Ancak Müslüman vatandaşlara karşı yürüttüğü yabancı düşmanı faaliyetler nedeniyle "aşırı hareket" tasnifiyle istihbarat servisi Anayasayı Koruma Dairesi`nin gözetiminden kurtulamıyor.

Pro NRW`nin seçim programının merkezinde de sözde "Almanya`nın İslamlaşmasının önlenmesi" yer alıyor. Pro NRW seçmene, camiler, minareler ve başörtüsü ile mücadele vaat ediyor. Pro NRW`nin 250 üyesi olduğunu bildiren Anayasayı Koruma Dairesi, grubu "aşırı sağcı" ve "yabancı düşmanı" olarak tanımlıyor.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir