• DOLAR 32.541
  • EURO 34.929
  • ALTIN 2424.479
  • ...
Merkezi Sistem Kullananlar Dikkat!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Pay Ölçer Yönetmeliği yarın yürürlüğe giriyor. Yeni sisteme göre merkezi ısıtmalı binalarda bundan böyle her daire tükettiği kadar yakıt bedeli ödeyecek. Ancak çoğu apartman sakini ve yöneticisi durumdan habersiz.

Pay ölçer, merkezi sistemle ısınan binalarda her dairenin yakıt harcamasını ayrı ölçen bir sistem. Sistem aidat masraflarını düşürüyor ve her daire tükettiği kadar yakıt bedeli ödüyor.

Yeni Enerji Verimliliği Kanunu`na göre 2 Mayıs`a kadar tüm merkezi ısıtmalı binalarda pay ölçer bulunmak zorunda.

Bir vatandaş bu konuda, "Yeri geliyor kışın evimde oturmuyorum kalorifer boşu boşuna kullanmış oluyorum ve parasını ödüyorum. Isınmazsam ücretini ödemeyeceğim ve benim için ekonomik olacak" derken bir diğeri, "İyi bir sistem herkes kullandığını ödeyecek" şeklinde konuştu.

Merkezi ısıtma kullanan yaklaşık 1 milyon 800 bin daire sahibi, Kasım ayından itibaren aidat ödememe hakkına sahip olacak.

Pay Ölçer Taktırmayan Yöneticiye Ceza

Binalarına pay ölçer takılmadığı takdirde apartman yöneticisi hakkında suç duyurusu yapılırsa yöneticiye bin 600 lira para cezası kesilebilecek.

Apartman yöneticileri ise durumdan habersiz.

Bir apartman yöneticisi, söz konusu uygulamayla ilgili olarak, "Konudan haberimiz yok. Sizin sayenizde haberimiz oldu. Mutlaka bizleri de etkileyecektir. En kısa zamanda tedbir alıp apartmanımızda oturanları duyurmamız gerekecektir" dedi.

Bir apartman yöneticisi ise "Bize niye ödetilsin? Yani yapılırsa iyi olur ama ne kadara mal olur? Onu bilmiyoruz. Nasıl bir sistemdir? Bu sistem yeni mi çıktı onu da öğrenmek istiyoruz" yorumunu yaptı.

Uygulama ile enerji masraflarında yüzde 40 tasarruf sağlanması hedefleniyor.
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir