• DOLAR 32.33
  • EURO 35.129
  • ALTIN 2307.15
  • ...
Vali Yardımcısı İmamgiller`in cenazesi Sivas`a gönderildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Görevli olduğu Suriye'nin Cerablus kentindeki makamında kalp krizi geçirerek vefat eden Gaziantep Vali Yardımcısı Ahmet Turgay İmamgiller için, Gaziantep Valiliği önünde resmi tören düzenlendi.

Valilik önünde düzenlenen törene, Gaziantep'te bulunan Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, Gaziantep Valisi Davut Gül, milletvekilleri, vali yardımcıları, kaymakamlar ve Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, il protokolü, askeri, adli ve mülki erkan, İmamgiller'in hâkim eşi İmran ile kızları İnci ve Aysel Aybike İmamgiller katıldı.

Gaziantep Adli Tıp Kurumu morgunda yapılan otopside kalp krizi geçirdiği belirlenen Vali Yardımcısı İmamgiller'in cenazesi, otopsi işlemlerinin ardından tören için Gaziantep Valiliği önüne getirildi. Bu sırada gözyaşı döken İmamgiller'in hâkim eşi İmran İmamgiller'i mesai arkadaşları ve yakınları teselli etti.

Törende bir konuşma yapan Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, aileye başsağlığı dileklerinde bulundu.

İmamgiller'in kutsal bir görevin başında hayatını kaybettiğini belirten Kasapoğlu, "Allah milletimize sabır versin, mekânı cennet olsun. Onları hiçbir zaman unutmayacağız. Onların yükselttiği bu devleti muhafaza için bizler de çalışacağız. Tekrar sabır versin diyorum, mekânı cennet olsun." dedi.

Gaziantep Valisi Davut Gül de mesai arkadaşının vefatından duyduğu derin üzüntüyü dile getirerek, kendisi için en zor anlardan biri olduğunu kaydetti.

"Milletimizin, mesai arkadaşlarımızın başı sağ olsun"

Vali Gül, "Bir idareci açısından en zor anlardan bir tanesi kendi çalışma arkadaşının ebediyete intikal ederken konuşması, sözün bittiği yerdeyiz. Yaklaşık bir buçuk senedir Gaziantep'te hizmet ediyordu, burada ve yurtdışında görevi vardı. Son iki aydır birlikte görev yapıyorduk. Bizlere düşen de kendisine haklarımızın helal olması. Çalıştığımız süre içerisinde kendisini iyi bildik, işini iyi yaptığına şahit olduk, iyi bir aile babası, iyi bir kamu görevlisi olduğuna şahit olduk. Allah çocuklarına, eşine ve kalanlarına uzun ömürler versin. Milletimizin, mesai arkadaşlarımızın başı sağ olsun." dedi.

Konuşmaların ardından Bakan Kasapoğlu ve Vali Gül, İmamgiller'in eşi İmran ile kızları İnci ve Aysel Aybike İmamgiller'e taziyelerini iletti.

İmamgiller'in cenazesi törenin ardından toprağa verilmek üzere memleketi Sivas'ın Şarkışla ilçesine gönderildi. İmamgiller'in cenazesi yarın memleketi Sivas'ın Şarkışla ilçesinde öğle kılınacak namazın ardından toprağa verilecek. (İbrahim Koçyiğit-İLKHA)


















 

Bu haberler de ilginizi çekebilir