• DOLAR 32.423
  • EURO 35.196
  • ALTIN 2325.22
  • ...
"Her anlamda gelişmiş bir gençlik hayal ediyoruz"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Bir dizi açılış ve programlara katılmak üzere Gaziantep'e gelen Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, Gazikent Gençlik Merkezi'nde gençlerle bir araya geldi.

Merkezde gençlere hitap eden Kasapoğlu, konuşmasına geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybeden Gaziantep Vali Yardımcısı Ahmet Turgay İmamgiller'in vefatından duyduğu üzüntüyü belirterek, fatiha okuyarak başladı.

Gaziantep'te gençlerin faydalanması için gençlik merkezlerinin gece-gündüz açık olacağını ifade eden Bakan Kasapoğlu, Gaziantep'te spor tesisi olmayan mahalle bırakmayacaklarını söyledi.

Gaziantep halkına konukseverliğinden dolayı teşekkür eden Kasapoğlu, Gaziantep'in konukseverliği ile pek çok güzel vasfıyla öncü şehirlerden biri olduğunu ve bunu da özellikle son zamanlarda Suriyeli mültecilere gösterdiği ev sahipliği ile ensar olmanın en güzel örneklerinden birini sergilediğini ifade etti.

Gaziantep'in gençlerini uluslararası rekabet edebilir hale getirmek istediklerini ifade eden Kasapoğlu, "Antep'in insanlarının, gençlerinin, kadınlarının, erkeklerinin, herkesin yanında olacağız. Gençliğimizi, sporumuzu uluslararası anlamda rekabet edebilir, daha güçlü kılma yolunda hep birlikte çalışacağız." dedi.

"Çok enerji dolu bir gençlik gördük"

Türkiye'nin çok ciddi bir sportif tesisleşme hamlesi devrimi gerçekleştirdiğini belirten Kasapoğlu, "Son 17 yılda çok güzel tesislerimiz var. Şu anda bu tesislerimizden birindeyiz. Gerçekten burası cıvıl cıvıl bir tesis. Her anlamda faaliyetin olduğu bilimden sanata kadar, kültüre kadar, spora kadar, her türlü faaliyeti burada gözlemledik. Çok enerji dolu bir gençlik gördük. Bu aydınlık, parıltı bizleri daha fazla imkânlar sunmaya teşvik ediyor." ifadelerini kullandı.

"Yüzme şampiyonlarını Gaziantep'ten çıkaracağız"

Gaziantep'te spor tesisi olmayan mahalle bırakmayacaklarını da belirten Kasapoğlu, şunları söyledi:

"Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı'mızla, ilçe belediye başkanlarımızla Gaziantep'te spor tesisi olmayan mahalle bırakmayacağız. Bunun müjdesini vermek istiyorum Gaziantep'ten, pek çok branşta, pek çok alanda sporcular yetiştireceğiz. Özellikle mahallelere kuracağımız yüzme havuzlarıyla yüzme şampiyonlarını çok rahat Gaziantep'ten çıkaracağız."

"Gençlerimiz çok daha güzel imkânlara kavuşacaklar"

Her anlamda gelişmiş bir gençlik hayal ettiklerini belirten Kasapoğlu, "Okuyan, düşünen, araştıran ve bilimde, sanatta, kültürde, edebiyatta, sporda başarılı bir gençlik hayal ediyoruz. Bunlar içinde sizlere her türlü imkânı sunmaya tüm gücümüzle devam edeceğiz. Gençleri sporu önemseyen, onlara aşık bir cumhurbaşkanımız var. İnşallah önümüzdeki dönemde çok kısa vadede başlayacağımız yatırımlarla da Gaziantep olsun buradaki bölgedeki gençlerimiz olsun çok daha güzel imkânlara kavuşacaklar."

Gençleri, önümüzdeki hafta başlayacak yarıyıl tatilini verimli kullanmaya davet eden Bakan Kasapoğlu, öğrencilere verimli zaman geçirmeleri tavsiyesinde bulunarak, spor salonu ve gençlik merkezlerinin her daim hizmetlerinden olacağını da sözlerine ekledi.

Programa katılan Birleşmiş Milletler (BM) Kalkınma Programı (UNDP) Türkiye Temsilcisi Claudio Tomasi, Kasapoğlu'nun daveti üzerine geldiğini ve gençlik merkezini çok beğendiğini kaydetti.

Konuşmaların ardından Bakan Kasapoğlu ve beraberindekiler merkezi gezip, öğrencilerle bir araya geldi. Daha sonra Gazikent Spor Salonu'na geçen Kasapoğlu, eski Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak ve öğrencilerle birlikte penaltı atışları yaptı. (İbrahim Koçyiğit-İLKHA)


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir