• DOLAR 32.599
  • EURO 34.826
  • ALTIN 2412.151
  • ...
İzmir`deki Depremle İlgili İlginç Öngörü
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
TMMOB Jeofizik Mühendisleri Odası Baş Danışmanı Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, merkez üssü İzmir Körfezi olan 5 büyüklüğündeki depremin, Midilli deprem üçgeninde gerginliğin biriktiğinin bir belirtisi olduğunu bildirdi.

Prof. Dr. Ercan, yaptığı yazılı açıklamada, saat 17.48`de meydana gelen 5 büyüklüğündeki depremin Karaburun-Midilli-Foça üçgeni içinde gerçekleştiğini kaydetti.

Daha önce de açıkladığı gibi, İzmir`i etkileyecek 7-7.2 büyüklüğündeki depremin bu üçgen içinde olmasını tahmin ettiğini ifade eden Prof. Dr. Ercan, şunları belirtti:

``Bunun nedeni Foça yarımadasının güney batıya doğru yürüyüşüdür. Bugünkü deprem, yerin bir alıştırması, bir uyarısıdır İzmirliler için. Bu deprem, Midilli deprem üçgeninde gerginliğin birikmekte olduğunun bir belirtisidir. Ancak, ne sürede, biriken bu gerginliğin tümünün boşalacağını bilemiyoruz. O nedenle, çarçabuk, yapıları, yapı dönüşümüne uğratıp, sağlam yerde, sağlam yapılara kavuşmamız gerekir. Kaldı ki İzmirliler bu konuya özel özen gösteriyor. Artçı depremler 7 gün sürebilir.``

AA

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir