• DOLAR 32.345
  • EURO 35.12
  • ALTIN 2307.127
  • ...

 

EKONOMİ SERVİSİ

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) ile TÜYAP Bursa Fuarcılık A.Ş. organizasyonunda; BEKSİAD işbirliğiyle gerçekleştirilen Junioshow Fuarı ile bebe ve çocuk konfeksiyonu sektörü dünyaya açılmaya devam ediyor. Bursa Uluslararası Bebe, Çocuk Hazır Giyim ve Çocuk İhtiyaçları Fuarı (Junioshow) ile 60 ülkeden 1.000`in üzerinde iş insanı fuarda 200`e yakın üretici firma ile işbirliği masasında buluştu. Fuarda Bursa`nın yanı sıra Türkiye`nin farklı şehirlerinden gelen üreticiler de yeni kreasyonlarını sergileme fırsatı yakaladı.

 “SİPARİŞLERİM ÇOK HIZLI GELİYOR”

Fuara gelen yabancı alım heyetlerinin görüşleri de fuarın verimli geçtiğini kanıtlıyor. Senegal`den gelen Magatte Sall, 2. kez Bursa`ya geldiğini söyledi. Bursa`nın bebe ve çocuk konfeksiyonu sektöründeki üretim yelpazesinin oldukça geniş olduğunu ifade eden Sall, “Bursa`nın üretimi dünya kalitesinde. Fuar çok güzel hazırlanmış. İstediğimiz ürüne rahatça ulaşabiliyoruz. Fuarda birçok firma ile görüştüm. Siparişlerimi de verdim. Hızlı bir şekilde ürünlerimi alıyorum. Bundan sonra Bursa ile çalışmaya devam edeceğim.” dedi.

“BURSA, KALİTEDEN ÖDÜN VERMİYOR”

Pakistan`dan gelen Abdul Wasay, Pakistan`da 20 firmalarının olduğunu ve her 3 ayda bir Türkiye`ye geldiğini dile getirdi. Junioshow Fuarı ile son 3 yıldır Bursalı firmalarla çalıştığını kaydeden Wasay, “Bursa`nın kalitesi ve fiyatları oldukça uygun. İlkbahar ve yaz kreasyonları etkileyici.” ifadelerini kullandı. Libya`dan gelen Ahmed Hüseyin Salim Ishteewl ise “BTSO`nun daveti üzerine Bursa`ya geldim. Aradığım ürünleri kolayca buluyorum. Daha önce Bursa ile çalışmıştım. Bursa, kalitesinden asla ödün vermiyor.” diye konuştu.

“YENİ YILA MORALLİ BAŞLANGIÇ”

Junioshow Fuarı`nda stant açarak ilkbahar ve yaz kreasyonlarını sergileyen katılımcılar da fuardan memnun. BTSO Meclis Üyesi ve sektör temsilcisi Mesut Okyay, Junioshow`un sektör ve Bursa için motivasyon kaynağı olduğunu belirterek, “Yeni yıla moralli bir başlangıç yaptık. Fuara özellikle nitelikli alıcılar getirildi. Junioshow, trend fuar olma yolunda emin adımlarla ilerliyor. Sektörümüz ve Bursa bu başarıyı hak ediyor.” ifadelerini kullandı.

“YENİ MÜŞTERİLER KAZANDIK”

Sektör temsilcisi Mustafa Budak, Junioshow`a 6. kez katıldıklarını belirterek, organizasyonun müşteri potansiyeli ve kalitesinin her geçen yıl arttığını söyledi. Budak, “Fuar, BTSO`nun vizyonuyla kabuğunu kırdı. Organizasyondan çok memnunuz. Farklı ülkelerden nitelikli alıcılar davet edilmiş. Emeği geçenlere teşekkür ederiz.” dedi. Sektör temsilcisi İsmail Sönmez bebe ve çocuk konfeksiyonu sektöründe 14 yıldır hizmet verdiklerini belirterek,  “Fuar çok profesyonelce hazırlanmış. Organizasyonda yeni müşteriler kazandık. Müşteri portföyümüz her geçen fuarda artıyor.” ifadelerini kullandı. Sektör Temsilcisi Mustafa Yılmaz ise Junioshow Fuarı`nın sektörün dış ticaret hacmini güçlendirdiği gibi dünyaya açılmasına da öncülük ettiğini vurguladı.