• DOLAR 32.367
  • EURO 34.971
  • ALTIN 2324.93
  • ...
"Aileler çocuklarına sahip çıkmazsa uyuşturucuyla mücadele edemeyiz"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Mahalle ve köy muhtarlarıyla bir araya gelen Bitlis Valisi Oktay Çağatay, uyuşturucuyla mücadele noktasında ailelerin çocuklarına sahip çıkmamaları durumunda uyuşturucuyla mücadele edemeyeceklerini belirterek, ailelerin desteği oranında uyuşturucuyla mücadele edebileceklerini ifade etti.

Toplantının açılışında konuşan Çağatay, uyuşturucunun Bitlis'te büyük çapta olmadığını ancak tedbir alınmaması durumunda ciddi sonuçlar doğurabileceğini kaydetti.

Daha önce uyuşturucuya ulaşmanın maliyet gerektirdiğini, şimdi ise kolay ve ucuz bir şekilde uyuşturucuya ulaşılabildiğine dikkat çeken Çağatay, "Bitlis uyuşturucu konusunda en rahatsız olmayan örneklerden bir tanesidir. Biz de tedbirlerimizi almazsak o kötü seviyeye ulaşabiliriz. Her gün bir şekilde emniyet güçlerimiz uyuşturucu ile mücadele ediyor. Ancak biz ne kadar toparlarsak toparlayalım, biz ne kadar bu torbacıları yakalarsak yakalayalım, aileler bu konuya eğer sahip çıkmazsa biz bununla mücadele edemeyiz. Ne kadar destek alırsak o kadar iyi mücadele etmiş olacağız. Her birey etrafına, çoluğuna çocuğuna sahip çıkacak. Yoksa yaptığımız mücadele yalan olur. İnşallah Bitlis'te bu tür etkiler olmayacak. Bu tür toplantıların hayırlar getireceğine inanıyorum. Gençleri sağlıklı bireyler olarak yetiştireceğimize inanıyor, toplantının hayırlara vesile olmasını diliyorum." ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından Narkotik Şube Müdürü Hasan Basri Karakuş ve Yeşilay Bitlis Şube Başkanı Serdar Yazar, uyuşturucu ile mücadele konulu birer sunum gerçekleştirdiler. 

Bitlis Eren Üniversitesi Rahva Yerleşkesindeki Merkezi Konferans Salonu'nda düzenlenen toplantıya Çağatay'ın yanı sıra Vali Yardımcısı Tamer Kılıç, İl Emniyet Müdürü Yaman Ağırlar, ilçe kaymakamları, kurum amirleri ve muhtarlar katıldı. (Şükrü Tontaş-İLKHA)












 

Bu haberler de ilginizi çekebilir