• DOLAR 32.598
  • EURO 34.828
  • ALTIN 2509.042
  • ...
Mardin Umut Kervanı`ndan binlerce kişiye yardım
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Mardin merkez Artuklu ilçesindeki fakir ve muhtaçlara çeşitli yardımlarda bulunan Umut Kervanı, 2018 yılı içerisinde binlerce kişiye ayni ve nakdi yardımların yanı sıra kırmızı et, gıda, giyim ve ev eşyası yardımda bulundu.

Muhtaç aileler ile hayırseverler arasında köprü vazifesi gören Mardin Umut Kervanı, 2018 yılı faaliyet raporunu açıklayarak, bin 222 aile ile 384 kişiye 278 bin 246 TL değerinde ayni ve nakdi yardımda bulunduklarını kamuoyuna duyurdu.

Birçok faaliyetlerinin bulunduğu ve birinci derece muhtaç ailelere düzenli olarak gıda paketi verdiklerini aktaran Mardin Umut Kervanı Temsilcisi Fatih Akman, geçen yıl olduğu gibi yeni yılda da yardım faaliyetlerine ara vermeden devam edeceklerini söyledi.

2018 yılı içerisinde yardım komisyonundaki arkadaşlarının sahada bulunarak yardım çalışmalarında koşturduklarını aktaran Akman, Peygamber Efendimizin (Sallahu Alyehi ve Sellem) buyurduğu gibi; "Bir dul kadının veya fakirin işi için koşturan kimse gündüzünü oruçla gecesini namazla geçiren kimsedir" şuuruyla çalıştıklarını söyledi.

"Bin 222 aile ve 384 kişiye 278 bin 246 TL değerinde ayni ve nakdi yardımda bulunduk"

Akman sözlerini şöyle sürdürdü: "Bizler, mübarek Ramazan ayı nedeniyle fakir ve muhtaç ailelere ulaştırılmak üzere hayırseverlerin desteği ile gıda paketleri hazırlandı, üye ve gönüllülerimizle dağıtımını yaptık. Toplamda 324 aileye gıda paketi ulaştırıldı.

Yine Kurban Bayramı nedeniyle kurban keseceklere aracı usulü ile yardımcı olduk ve hayırseverlerin kurban vekâletini alıp kestirdik. Kesilen bu kurbanlar kırmızı et paketleri şeklinde muhtaçlara ulaştırıldı. Kurban Bayramı'nda vekaletle kesilen kurban etleri ve hayırseverlerin kestikleri adak kurbanların etleri toplamda 289 aileye kırmızı et paketi olarak teslim edildi.

Eğitim ve öğretim yılı başında cüz'i bir miktar olsa da muhtaç ailelere kırtasiye yardımında bulunduk. Mardin'de üniversite okuyup ulaştığımız öğrencilere düzenli olarak gıda yardımı yapılmıştır.

Gerek Ramazan Bayramı'nda gerek Kurban Bayramı'nda ve gerekse yıl içerisinde mağduriyet durumlarına ve mevsimsel ihtiyaca göre 552 aileye ve 275 kişiye giyim yardımı yapılmıştır. Yoksul ve mağdur 8 aileye mutfak eşyası, 48 aileye ev eşyası verilmiştir.

Ramazan Bayramı ve Kurban Bayramı öncesi hayırseverlerin bağışlarıyla yetimlere bayram harçlıkları verildi. Yetimlere bayram harçlıkları ve muhtaç ailelere yapılan nakdi yardımlar şekliyle toplamda 109 kişiye nakdi yardımda bulunuldu.

Mardin Umut Kervanı olarak, hayırseverler ile fakir ve muhtaçlar arasında köprü vazifesi görerek 2018 yılında muhtaç, yetim veya mülteci bin 222 aile ve 384 kişiye toplamda 278 bin 246 TL değerinde ayni, nakdi, kırmızı et, gıda, giyim ve ev eşyası sağladık.

Bu kalemlerde bin 222 aileye ve 384 kişiye 267 bin 941 TL değerinde ayni yardım 109 kişiye 10 bin 305 TL nakdi yardım olmak üzere toplamda 278 bin 246 TL değerinde ayni ve nakdi yardım yapmış olduk."

"Bu bir iyilik hareketidir"

"Mardin Umut Kervanı olarak; geçen yıl nasıl ki fakir muhtaç ve yetim ailelere umut olduysak, bundan sonra da umut ışığı olmaya devam edeceğiz." diyen Akman, "Dolayısıyla Mardinli tüm hayırseverlerin yardım ve desteklerini bekliyoruz. Türkiye genelindeki onlarca şubesiyle mazlum ve muhtaçlara bir umut ışığı olan Umut Kervanı bir iyilik hareketidir, insanlığının var olma mücadelesidir. Bu çerçevede çalışmalarımıza ve faaliyetlerimize her zamankinden daha büyük bir heyecan ve enerjiyle devam edeceğiz." diye konuştu. (M. Salih Keskin - İLKHA)




















 

Bu haberler de ilginizi çekebilir