• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Kar, fırtına, gece gündüz demeden çalışıyorlar
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İl Sağlık Müdürlüğü bünyesinde bulunan UMKE ve 112 Acil sağlık ekipleri 7/24 saat hastalara yetişmek için kar fırtına, yabani hayvan korkusu olmadan gece gündüz çalışmalarını sürdürüyor.

Son bir hafta Bingöl ve ilçelerinde yoğun kar ve tip nedeniyle kapanan yollardan dolayı hastanelere ulaşamayan hastaları, UMKE'nin kar tipi araçları ve Sağlık Bakanlığı Helikopteri ile hastanelere yetiştirmeyi başardılar.

Hava ambulansı yetişti

Bingöl-Adaklı ilçesinde solunum sıkıntısı çeken 73 yaşında Ahmet Çimengül, Adaklı Entergre hastanesinde ilk müdahalenin ardından Sağlık Bakanlığına ait Hava Ambulansıyla Bingöl Devlet Hastanesine nakledilerek tedavi altına alındı.

Aynı gece Karlıova ilçesi Karlıca köyünde kalp yetmezliği ve solunum güçlüğü çeken Fatime Kaçar adlı vatandaş (75), Acil 112 ve UMKE ekipleri tarafından tam paletli ambulansla 4 saat süren çalışmayla Bingöl Devlet Hastanesine ulaştırılarak tedavi altına alındı.

Yola kurt çıktı

Sancak Sudüğünü (Şirnan) köyünden acil çağrı üzerine yola çıkan ekipler, hava muhalefetine rağmen hastayı evinden alarak hastaneye yetiştirmek üzere yola çıktı, tam o sırada bir kurt, araca doğru gelmeye başladı. Araçtakilerin el fenerini tutmasıyla kurt uzaklaştı. (Nihat Kanat- İLKHA)








 

Bu haberler de ilginizi çekebilir