• DOLAR 32.594
  • EURO 34.874
  • ALTIN 2504.266
  • ...
Bingöl Eğitim Bir-Sen'den Öğretmenlere Şiddete Kınama
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BİNGÖL - Derse girmeyen öğretmenler, Ankara Büyükşehir Belediyesi İ.Ö.O. önünde basın açıklaması düzenlediler. Basın açıklaması Eğitim-Bir-Sen Bingöl Şube Başkanı Yunus Kava tarafından okundu.

 

Eğitimciler olarak, şimdiye kadar birçok konuda eylem ve etkinlik yaptıklarını ve bu şekilde seslerini yükselttiklerini söyleyen Kava, "Bazen ekonomik, bazen toplumsal bazen de sosyal sorunlara dikkat çektik. Fakat bu gün burada son derece önemli bir sorunu gündeme taşımak, genelde eğitim çalışanlarını özelde öğretmenleri değersizleştiren, hedef tahtasına oturtan uygulamalara dur demek, meslektaşlarımızın hayatına kasteden saldırıları kınamak ve protesto etmek için toplandık" dedi.

 

Bingöl Merkez ve ilçelerindeki tüm okullarda törenden sonraki ilk derse girmediklerini ifade eden Kava, "Geride bıraktığımız iki hafta içerisinde basına yansıyanları dikkate alırsak 8 tane öğretmenimiz saldırıya uğramış ve bazıları ölümden dönmüştür. Üzülerek ifade etmeliyiz ki, şiddet toplumsal bir sorun haline gelmiştir. Her tarafı cennet olan ülkede neredeyse cinnet toplumuna doğru yol alıyoruz. Aklını ve duygularını yönetemeyenler şiddeti seçiyor, gerekli tepki verilmediği, failler bedelini ödemediği için şiddet sıradan bir olaymış gibi toplum tarafından kanıksanıyor. Masum bir hak arama yöntemi gibi yaygınlaşıyor. Hâlbuki şiddetin masumu değil mağduru vardır. Mağdur bazen doktor, bazen öğretmen, bazen kadın, bazen çocuktur… Toplumsal sorun haline gelen konularda mutlaka toplumsal tavırlar ve ortak çözümler olmalıdır" diye konuştu.

 

Yetkililere de seslenen Kava, "Toplumda öğretmenin itibarı aşınırsa, herkesin itibarı aşınır. Öğretmene saygısızlık olursa anneye de babaya da saygısızlık olur. Öğretmenin felaketinden topluma asla saadet çıkmaz. Başta Milli Eğitim Bakanı olmak üzere bu konuda herkesi duyarlı davranmaya davet ediyoruz" dedi.

 

Öğretmenliğin diğer meslek guruplarından farklı olduğunu hatırlatan Kava, "Sorunların temelinde eğitimin yattığının da bilincindeyiz. Fakat bir hususun altını çizmek isteriz. O da, eğitim sadece öğretmenlerin sorunu değildir. Toplumda çürümeler başlamışsa bunun tek sorumlusunun öğretmenler olmadığını bütün kamuoyu bilmelidir. Çocuğun eğitiminde başta anne, baba, olmak üzere bütün yetişkinlerin payı vardır. Kızılderili atasözünde belirtildiği gibi "Bir çocuğun eğitiminden bütün mahalle sorumludur." Herkes bu bilinçle hareket etmelidir. Velinin, öğrenci yakınının öğretmeni hedef aldığı bir ortamda kimsenin şikâyet etme hakkı kalmaz" ifadelerini kullandı.

 

Öğretmenler olarak meslektaşlarına uygulanan şiddeti kınayan Kava, "Eğitim-Bir-Sen olarak bütün kamuoyunu duyarlı davranmaya davet ediyoruz" dedi. (Nihat Kanat - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir