• DOLAR 32.368
  • EURO 34.974
  • ALTIN 2324.906
  • ...
17 hakim ve savcının görevden ihraç kararı Resmi Gazete`de
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Resmi Gazete'de yayımlanan Hâkimler ve Savcılar Kurulu Genel Kurul Kararına göre 17 hakim ve savcı FETÖ üyesi oldukları gerekçesiyle meslekten çıkarıldı.

Karara göre, daha önce görevden uzaklaştırılan savcılar; Ferhat Sarıkaya, İdris Turgut, Mustafa İbrahim Kenanoğlu, Habib Nişancı, Onur Kaya, Muhammed Emin Yeler, hakimler; Caner Kahraman, Feyza Temizkan, Lokman Kambur, Yakup Tatlı, Ergül Bala, Ayşe Atalay, Mahmut Yaşar, İdare Mahkeme üyeleri; Sümeyra Anuk, Sümeyra Suphandağı, Tuğba Şule Kızıltoprak ve Vergi Mahkemesi Üyesi Sayıt Dedebali'nin meslekte kalmalarının uygun olmadığına ve ayrı ayrı olarak meslekten çıkarılmalarına oy birliği ile karar verildi.

Söz konusu kişiler, kararın tebliğ tarihinden on gün içerisinde Hâkimler ve Savcılar Kurulu Genel Kurulu nezdinde yeniden inceleme talebinde bulunabilecek.

Şemdinli iddianamesini yazan Ferhat Sarıkaya, FETÖ iltisakı nedeniyle ikinci kez meslekten ihraç edildi. Sarıkaya daha önce Şemdinli soruşturmasındaki usulsüzlüklerinden dolayı meslekten ihraç edilmişti. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir