• DOLAR 32.568
  • EURO 34.92
  • ALTIN 2432.026
  • ...
Meteorolojiden sağanak yağış uyarısı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden yapılan açıklamada, Marmara ve Ege bölgesinde etkili olan sağanak yağışın etkisini artıracağını ve yer yer çok kuvvetli gerçekleşmesi tahmin edildiği belirterek,  tedbirli olunması gerektiği ifade edildi.

Marmara bölgesinin batısında halen devam eden sağanak yağışların, gece saatlerinden itibaren doğusunda etkisini artıracağı belirtilen açıklamada, yarın (Cuma) İstanbul, Yalova ve Bursa çevrelerinde kuvvetli (20-40 kg/metrekare) olması beklendiğinden meydana gelebilecek ani sel, su baskını, kuvvetli rüzgar ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerektiği kaydedildi.

Bir başka açıklamada ise Ege'de sabah saatlerinde etkili olan sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışın yarında devam edildiği tahmin edildiği belirtildi.

Açıklamada "Kıyı Ege'de sabah saatlerinden bu yana etkili olan çok kuvvetli sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların, yarın da (Cuma); İzmir, Aydın, Muğla, Manisa ve Balıkesir ile Çanakkale'nin güney ilçelerinde 40 ila 75 kg/metrekare kuvvetli ve yer yer çok kuvvetli gerçekleşmesi tahmin edildiğinden meydana gelebilecek ani sel, su baskını, yıldırım, kuvvetli rüzgar ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir." denildi. (İLKHA) 

Bu haberler de ilginizi çekebilir