• DOLAR 32.375
  • EURO 34.974
  • ALTIN 2325.621
  • ...
Bitlis`te karla mücadele seferberliği
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Belediye ekipleri, vatandaşların mağdur olmaması ve ulaşımın aksamaması için araç trafiği ile yayaların yoğun kullandığı ana artel, mahalle yolları, kaldırımların açılması için seferberlik başlattı. Gece boyu mesai yapan ekipler, kar temizlemenin yanı sıra buzlanmalara karşı da tuzlama ve kumlama çalışması yaparak önlemler alıyor.

Bitlis Belediye Başkan Yardımcısı Hüseyin Aras, yaptığı açıklamada, karla mücadele ekiplerinin kar yağışı nedeniyle kent genelinde kar temizleme, tuzlama ve kumlama çalışmalarını aralıksız yürüttüğünü belirtti.

Trafik güvenliğini tehlikeye sokmamak için ekiplerin, zabıta ekipleri ile koordineli olarak sabaha kadar karla mücadele çalışması yürütüldüğünü  bildiren Aras, "Belediyemizin tüm birimlerini karla mücadele için seferber ettik. Ekiplerimiz kar temizleme ve tuzlama çalışmalarını sürdürüyor. Çalışmalar gece gündüz devam ediyor. Ekiplerimiz vardiya sistemiyle özverili çalışıyor. Sıkıntılı olan bölgelerden gelen ihbarlar da anında değerlendirilerek harekete geçilmektedir." dedi.

Temizlik işçilerinin zorlu kış mesaisi

Bitlis Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü, 15 araçlık ve 50 kişilik personeliyle gece gündüz, kar kış demeden faaliyetlerini yürüttüklerini belirtti. Temizlik İşleri Müdürü Memduh Kınay, kent merkezinde bulunan çöplerin temizlenmesinin yanında yoğun bir şekilde karla mücadele çalışmasını da yürüttüklerini söyledi.

Kınay, karla mücadele çalışmaları hakkında şu bilgileri verdi: "Kış mevsimi ile birlikte temizlik işçileri de kaldırımları temizlemeye devam ediyor. Bitlis'te devam eden kar yağışı sonrasında belediye personellerini, kaldırım temizleme çalışmasına yönlendiriyoruz. Yaz aylarında kaldırımları tozdan ve çöpten süpürgeleri ile temizleyen işçiler, bu kez ellerine tahta küreklerini alarak merdivenler ve kaldırımları kardan temizlemeye çalışıyorlar. Ana arterlerdeki kaldırımları kardan temizleyerek, vatandaşların daha rahat yürümesini sağlamaya çalışıyoruz. Merdivenlerle birlikte üst geçitleri de temizliyoruz."(Şükrü Tontaş-İLKHA)










 

Bu haberler de ilginizi çekebilir