• DOLAR 32.51
  • EURO 34.869
  • ALTIN 2473.062
  • ...
"Gençleri toprağa kanalize etmemiz gerekiyor"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Harran Üniversitesi Ziraat Fakültesi tarafından tarım öğretiminin 173'üncü yıl dönümü münasebetiyle bir program düzenlendi.

Üniversitenin Osmanbey Kampüsü, Ziraat Fakültesinde Konferans Salonunda düzenlenen programın açılışında konuşan Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Recep Gündoğan, fakültenin açılışından bugüne yapılan faaliyetler hakkında bilgi verdi.

Programda daha sonra söz alan Harran Üniversitesi Rektör vekili Prof. Dr. Recep Çiğdem, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Şanlıurfa'ya yüklediği ziraat ve tarım şehri hedefi doğrultusunda bu misyonu en iyi şekilde temsil ettiklerini belirtti.

Çiğdem, "Ülkemizde birçok Ziraat Fakültesi ve onlardan mezun olan öğrenciler var. Bu potansiyeli değerlendirebilmek adına gençleri toprağa kanalize etmek gerekiyor. Üretim, hasat, işleme konularını iyi bilen, dağıtım ağını yönlendirebilen kurumların işbirliğiyle ülkemizin ekonomisi daha da canlanacaktır. Bu konuda kooperatifler vasıtasıyla yönlendirmenin ciddi anlamda katkı sağlayacağını düşünüyorum. Tarım öğretiminin 173. yıldönümünü kutluyorum." dedi.

Kooperatiflerin işleyişi ile ilgili katılımcılara bilgi veren Tarım Kredi Kooperatifi Genel Müdürü Dr. Fahrettin Poyraz, "Kooperatif olarak yapmak istediklerimiz ürünün üretimini bir süreç olarak kabul etmemiz gerekiyor. Fidelerin oluşturulması, ürünün tedarik edilmesi, çiftçiye ulaştırılması, hasat edilmesi, işlenmesi, pazara arz edilmesi, tüm safhalarda kooperatifler olarak yer almamız gerekiyor. İyi organize olmamız lazım. Geleceği inşa etme noktasında da sorumluluktan kaçmamamız lazım. Yapılacak çok işimiz var. Bu ülkeye borcumuz çok.  Devamında ise gençler olarak, siz bizim bıraktıklarımızı devam ettireceksiniz. Programı düzenleyen rektörlüğümüze, dekanlığımıza ve katılanlara teşekkürlerimi sunuyorum." şeklinde konuştu.

Yaklaşık olarak iki saat devam eden etkinliğin sonunda Rektör vekili Prof. Dr. Recep Çiğdem tarafından konferansa konuşmacı olarak katılan Dr. Fahrettin Poyraz'a plaket takdim edildi. Ayrıca alanında başarılı çalışmalara imza atan akademisyenlere de birer plaket verildi.

Programa, Tarım Kredi Kooperatifi Genel Müdürü Dr. Fahrettin Poyraz, Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Yusuf Aktaşoğlu, Harran Üniversitesi Rektör Vekili Prof.Dr. Recep Çiğdem, Şanlıurfa Tarım İl Müdürü Murat Çakmak, Ziraat Mühendisleri Odası Şanlıurfa Şube Başkanı Mehmet Şaka, öğretim elemanları ve çok sayıda üniversite öğrencisi katıldı. (Abdurahman Uğurlu-İLKHA)






 

Bu haberler de ilginizi çekebilir