• DOLAR 32.328
  • EURO 35.096
  • ALTIN 2282.344
  • ...
Alemlere Rahmet Kısa Film Yarışmasında finale kalan eserler belirlendi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Siyer Vakfı'nın bu yıl 5'incisini düzenleyeceği Alemlere Rahmet Uluslararası Kısa Film Yarışmasında finale çıkan eserler TYB İstanbul Şubesinde yapılan toplantıyla basına tanıtıldı.

Toplantıya yarışmanın danışma kurulu üyeleri, seçici heyet jüri üyeleri, sinema ve sanatseverler katıldı.

Organizasyon heyeti adına açıklama yapan Proje Genel Koordinatörü Cemil Nazlı, sözlerine seçici heyette görev alan ön jüriye ayrı ayrı teşekkür ederek başladı.

Nazlı, "Kardeşlik" teması ile Animasyon, Kısa Film ve Kısa Senaryo dallarında yarışmaya başvuran 307 yapım arasından 20 eserin finale çıktığını, eserlerin 100 bin lira ödül için yarışacağını ifade etti.

Her yıl ilave edilen yeni alanların, projeye ilgi ve teveccühü arttırdığını, özellikle uluslararası alanda bu yıl çok daha fazla katılımın olduğuna dikkat çeken Nazlı, Alemlere Rahmet Kısa Film Yarışmasının artık tüm dünyada ses getirecek bir festival olma yolunda emin adımlarla yürüdüğünü söyledi.

Başvuran eserlerin değerlendirme sürecine de değinen Nazlı, 2 ayrı seçici jüri heyeti tarafından 8-9 Ocak 2019 tarihlerinde yapılan değerlendirme toplantısında oldukça yoğun bir inceleme ve müzakere sonucu; Kısa Film kategorisinde 144  kısa film içinden 10 eserin, Kısa Senaryo kategorisinde 153 senaryo içinden 7 eserin, Animasyon kategorisinde 9 animasyon içerisinden 3 eserin seçilerek finale yükselen eserlerin belirlendiği bilgisini paylaştı.

Toplantıya katılan jüri üyeleri de yaptıkları kısa konuşmalarla yapılan organizenin hayırlara vesile olmasını dilediler.

Organizasyon heyeti, bu yıl 11-15 Şubat 2019 tarihleri arasında Gala haftası boyunca TYB İstanbul Şubesinin ve İstanbul Şehir Üniversitesi paydaşlığında 13 ayrı oturumda 34 ayrı sinemacı ile "Sinema Söyleşileri" gerçekleştirecek.

Sinemanın Dünü, Bugünü ve Yarını, Sinema ve Etki Alanları, Sinema ve Mana Arayışı, Sinemanın Doğusu ve Batısı, Sinema Eğitimi Ama Nasıl ? Sinema ve Hayat, Sinema ve Senaryo, Sinema ve Edebiyat, Sinema İletişim ve Medya başlıklı konular Ghassan Massoud, Sheems Friedlander, Ahmed Mahfouz, Mahmut Fazıl Coşkun, Peyami Çelikcan, Nazif Tunç, İhsan Kabil, Ahmet Mercan, Ali Ural, Sadık Yalsızuçanlar ve birçok birbirinden değerli isim ile ele alınacak.

Bu yıl Onur Konuğunun Merhum Yücel Çakmaklının olacağı, ilk üç filmin gösterime sunulacağı ve ayrıca toplamda 100 bin lira ödülün dağıtılacağı yarışmanın Gala ve Ödül Töreni 16 Şubat 2019 Cumartesi 20:00'da Cemal Reşit Rey Konser salonunda gerçekleşecek.

Finale kalan eserler

Kısa film kategorisinde yarışacak eserler

1-Gümüş- Deniz Telek

2 Krampon- Abdullah Şahin

3 Qahwa- Ayşenur Topal

4 Yaşamak- Ahmet Mücahid Aydoğan

5 Kar Tanesi- Şeref Akçay

6 Birthday Night- Omid Shams (İran)

7 The Passer- Povria Pishvaei (İRAN)

8 Oblivion- Fatemeh Mohammedi (İran)

9 Ceviz- Ulugbeq Azamov (Özbekistan)

10 Crow- Pigeon Khadim Hussain Byhmam  (Afganistan)

Kısa senaryo kategorisinde yarışacak eserler

1- Sirayet, Hünkar Cengiz

2- Aşure, Aysel Arıkan Tan

3- Baston, Nurettin Ensar Birgün

4- Yüzleşme, İbrahim Halil Şahin

5- İkram, Yasir Muhammed Gençalp

6- Hands, Samiak Ahmedi (İran)

7- Baby Sister, Nima Rahimpour (İran)

Animasyon  kategorisinde yarışacak eserler

1-Ses, Zeynep Incetekin

2-Who Won? (Kim Kazandi?), Selime Coşkun

3-İki Dost, Ali Raeis (İran)

(Nizamettin Aşkın, Zeyd Varol- İLKHA)




 

Bu haberler de ilginizi çekebilir