• DOLAR 32.813
  • EURO 35.484
  • ALTIN 2525.448
  • ...
Yargıtay, Karayalçın`ı Haksız Buldu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Yargıtay, yerel mahkemenin Gökçek aleyhine verdiği tazminat kararını bozdu.2009 yerel seçimleri öncesi CNN Türk Televizyon Kanalı`nda Ahmet Hakan`ın sunduğu `Tarafsız Bölge` programında Melih Gökçek`in Karayalçın`la ilgili olarak söylediği; `PKK`yı terör örgütü olarak kabul etmiyor`, `PKK`lı kişiler için `saygı duruşu` diyor` ve `Karayalçın teröristlerin yanında` gibi ifadeleri, Karayalçın tarafından `kişilik haklarına saldırı` gerekçesi ile yargıya taşınmıştı. Ankara 14. Asliye Hukuk Mahkemesi`nde görülen davada, mahkeme Yargıtay yolu açık olmak üzere Melih Gökçek`in 7 bin lira manevi tazminat ödemesine hükmetmişti. Melih Gökçek, mahkemenin bu kararı üzerine kararı Yargıtay`a taşımıştı. Yargıtay 4. Hukuk Dairesi ise 2011/807 esas ve 2012/4082 Karar numarasıyla, mahkemenin hükmettiği tazminat kararını oy birliği ile bozdu.

Yargıtay kararında "...Kullanılan ifadeler dikkate alındığında davacının kişilik haklarına saldırı teşkil etmediğinin kabulü ile istemin tümden reddi gerekirken, davanın kısmen kabulüne karar verilmiş olması bozmayı gerektirmiştir..." görüşlerine yer verildi. Yargıtay ilamının sonuç bölümünde ise şöyle denildi:

"Temyiz edilen kararın yukarıda açıklanan nedenlerle bozulmasına, bozma nedenine göre tarafların diğer temyiz itirazlarının incelenmesine yer olmadığına ve temyiz edilen davalıdan peşin alınan harcın istek halinde geri verilmesine 14/03/2012 gününde oy birliğiyle karar verildi."

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir