• DOLAR 32.389
  • EURO 35.434
  • ALTIN 2324.336
  • ...
Şanlıurfa merkezli 6 ilde dolandırıcılık operasyonu: 15 kişi tutuklama
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İnternet siteleri üzerinden dolandırıcılık yaptıkları belirtilen şahıslara yönelik Şanlıurfa merkezli 6 ilde gerçekleştirilen operasyonlarda gözaltına alınan 20 şüpheliden 15'inin tutuklandığı belirtildi.

Konuyla ilgili İl Emniyet Müdürlüğü Müdürlüğünden yapılan açıklamada, "Sosyal paylaşım siteleri üzerinden ülkemizde bulunan bankalara ait internet sitelerinin birebir benzer sahte sitelere ait bağlantı adreslerini yayınlandığı tespit edilmiştir. Söz konusu sahte sitelere erişim sağlayan banka mudilerinin hesaplarındaki varlıkları paravan banka hesaplarına transfer etme phishing (kimlik avı /oltalama) yöntemi ile internet üzerinden dolandırıcılık yapan şahıslara yönelik Ankara, Aydın, Antalya, İstanbul, Mersin ve Gaziantep illerinde yapılan eşzamanlı operasyon sonucunda 20 şüpheli yakalanmıştır. Şahısların ikamet ve kaldıkları yerlerde yapılan aramalarda çok sayıda dijital materyal ele geçirilmiştir." denildi.

Açıklamanın devamında, ele geçirilen materyallerin incelenmesi sonucunda çok sayıda kişiye ait kredi kartı bilgilerine, 2009 yılına ait adres ve açık kimlik bilgilerine, Türkiye vatandaşlarına ait eski tip kimlik kartları için kimlik kartı hazırlama programına, yerli ve yabancı alışveriş siteleri üzerinden çalınmış kimlik kartlarına,  sahte kimlikler ile yapılmış çok sayıda alışveriş teyidi bilgisine, çok sayıda bankaya ait sahte internet sitesi yazılımlarına,  mobil cihazlar üzerinden dolandırıcılık yapmak üzere hazırlanmış gerçek uygulama görünümlü korsan yazılım ve kodlara ulaşıldığı kaydedildi.

Açıklamanın sonunda, şüphelilerden 15'inin tutuklandığı 4'ünün ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldığı,  bir şüphelinin de yaşının küçük olmasından dolayı bırakıldığı belirtildi. (Abdurahman Uğurlu-İLKHA)


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir