• DOLAR 32.538
  • EURO 34.763
  • ALTIN 2490.568
  • ...
Siverek Peygamber Aşkıyla Çoştu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ŞANLIURFA - Peygamber Sevdalıları Platformu üyesi Siverek İkra-Der tarafından tarihi Siverek Kale`sinde kutlu doğum programı düzenlendi. Saat 13.00`te Kur`anı Kerim tilaveti ile başlayan programda, açılış konuşmasını Siverek İkra-Der Başkanı Mühittin Akay yaptı.

 

Program daha sonra sanatçılar Mustafa ve Özcan`ın söyledikleri Kürtçe ve Türkçe ilahi ve okunan Kürtçe mevlit ile devam etti. İlahilerin ardından Kübra Öztürk(11) tarafından peygamber efendimiz üzerine yazılmış bir şiir okundu.

 

Programa konuşmacı olarak katılan bölgenin saygın âlimlerinden Molla Celal Hoca, peygamber efendimizin örnek alınması ve misyonu ile ilgili bir konuşma yaptı.

 

Molla Celal hoca, Peygamber efendimizin risaletin son halkası olduğuna değinerek, "Kıyamet gününde bütün peygamberler bile ondan şefaat diliyorlar. Elhamdülillah Allah bizi o peygambere ümmet kıldı. O peygamber gelince yeryüzünde ne zulümler işleniyordu. Burada üç tane hususa dikkat edeceğiz: Birincisi İnsanlar arasında sınıf farkı vardı. Bazı insanlar (Haşa) pazarlarda hayvanlar gibi satıp alınıyordu. İkincisi cinsiyet farkıydı. Erkek egemen toplumda, kadın eziliyor, kadın hor görülüyor, hakaret ediliyor hatta kız çocukları diri diri toprağa gömülüyordu. Üçüncü husus ise sınıf farkı vardı. Zenginler fakirlerin kanını emiyor, onları sömürüyordu. Allahu Teala peygamber efendimizi bu zulümleri ortadan kaldırmak amacıyla elçi olarak gönderdi. Peygamber efendimizde Allah`a güvenerek ondan yardım bekleyerek görevini en güzel şekilde yaptı" dedi.

 

Müslümanların fedakar olması gerektiğine vurgu yapan Molla Celal hoca, "Bu Allah`ın dininin hâkim olabilmesi için her birimiz birer Ayşe, birer Hatice, birer Esma olmaya aday olduksa; birer Ebubekir, birer Ömer, birer Mus`ab, birer Ali olabildikse inşallah Allah`ta tekrar o devrisaadeti yeryüzüne hâkim kılacak. Bütün alem rahat edecektir" ifadelerini kullandı.

 

Molla Celal`ın konuşmasının ardından Molla Münir hoca tarafından Kürtçe bir konuşma yapıldı. Program ilahi sanatçıları Özcan ve Mustafa`nın söylemiş olduğu ilahi ve marşların ardından Molla Münir hoca tarafından okunan dua ile sona erdi.

http://www.ilkehaberajansi.com.tr/images/photo/21953.jpg

http://www.ilkehaberajansi.com.tr/images/photo/21954.jpg

http://www.ilkehaberajansi.com.tr/images/photo/21955.jpg

http://www.ilkehaberajansi.com.tr/images/photo/21956.jpg

A.Rahman Uğurlu-İLKHA

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir