• DOLAR 32.383
  • EURO 35.091
  • ALTIN 2326.314
  • ...
Vatandaşlar karda kaybolan araçlarını aradı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Bitlis'te kar yağışının durmasının ardında hayat normale dönmeye başladı. 3 gün aralıksız etkili olan yoğun kar nedeniyle araçlar kar altında kalırken yollar kapandı, köylerle iletişim kesildi, okullar tatil edildi.

Hayatın durma noktasına geldiği kentte, yağışların durmasının ardında karla mücadele çalışması başlatıldı. Yoğun yağılar nedeniyle 3 gün boyunca araçlarına bakamayan vatandaşların araçları karın altında kayboldu.

Kar yağışının durmasıyla birlikte, kar küreme araçlarını alan vatandaşlar, karda kaybolan araçlarını aramaya başladı. Kimi vatandaş, karın altında çıkardı aracın kendisine ait olmadığını görünce şaşırdı. Kimileri ise tamamen kara gömülen aracına zarar vermeden çıkarmak için saatlerce uğraş gösterdi.  Hayatın normale döndüğü kentte 3 gün aranın ardından yeniden eğitim-öğretime başladı.

Aç kalan sokak köpekleri ise sürü halinde gezdiği görüldü. Kent merkezinde kapanan ana ve ara arterlerdeki yolların açılması için belediye çalışmasını sürdürürken, karayolları ekipleri ise sürekli ana anayolun trafiğe kapanmaması için çalışmasını aralıksız devam ettiriyor.

Karda kaybolan aracını yaklaşık bir saat aramanın ardında buluğdu belirten vatandaşlardan Oğuz Kaya, "İlimizde etkili olan yoğun kar yağışından dolayı araçlarımız tamamen kara gömüldü. Kar yağışı durunca küreğimizi alıp, aracı aramaya başladım. Nihayetinde gördüğünüz gibi aracı bulduk ve çıkarmaya çalışıyoruz." dedi.

Diğer bir vatandaş Murat Bilge ise kaldığı binanın önünde park ettiği aracının tamamen kara gömüldüğünü, uzun uğraşlar neticesinde aracını çıkardığını dile getirerek, en ilginç ise bir vatandaşın aracı çıkardıktan sonra aracın kendisine ait olmadığını görünce yaşadığı şaşkınlık olduğunu belirtti

Bitlis'te 160 köy yolu ulaşıma kapalı

Etkili olan kar ve fırtına nedeniyle 167 köy yolu ulaşıma kapandı. Bitlis Özel İdaresi Yol ve Ulaşım Hizmetleri Müdürü Ümit Kurtkan, yoğun kar yağışı ve tipi nedeniyle 167 köy yolunun ulaşıma kapandığını, bu yolların açılması için ekiplerin çalışmalarını sürdürdüğünü söyledi. (Şükrü Tontaş-İLKHA) 
























































 

Bu haberler de ilginizi çekebilir