• DOLAR 32.326
  • EURO 35.113
  • ALTIN 2303.134
  • ...
Siparişleri teslim eden sürücüsüz araç
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

TEKNOLOJİ SERVİSİ

Sürücüsüz araçlarla ilgili Ar-Ge çalışmaları, her ne kadar insan taşımaya yönelik projelerde yoğunlaşsa da bir süredir evlere servis yapmak için kullanılmalarına ilişkin de araştırmalar ve denemeler yürütülüyor. İnternet üzerinden alışveriş, dünya genelinde her geçen gün artarken, ekonomideki payı da hızla büyüyor. İnternetten sipariş edilen başta gıda olmak üzere tüm ürünlerin evlere taze, zamanında ve güvenle teslim edilmelerinin sürücüsüz araçlarla daha kolaylaşacağı öngörülüyor. Böylece müşteri memnuniyetinin de sağlanacağı belirtiliyor.

BAŞARILI TESTLER

Sürücüsüz sipariş teslimleri alanında çalışan ve öne çıkan firmalardan biri, Nuro.

ABD Arizona`da faaliyet gösteren Nuro, sürücüsüz araçla market siparişi teslimatı yapmak amacıyla perakendeci Kroger ile geçtiğimiz ağustos ayında ortaklık kurmuştu. İşte bu ortaklık sonucunda geliştirilen ve özel sahalarda bir senedir deneme sürüşlerini devam ettiren R1 isimli sürücüsüz araç, nihayet Arizona sokaklarında gezmeye başladı. R1, ilk market siparişlerini de teslim etti.

MÜŞTERİ DE MEMNUN

Nuro`nun geliştirdiği R1 ile yapılmaya başlanan deneme teslimatları sorunsuz bir şekilde gerçekleşti. Kısa süre önce projenin başarılı olduğunu duyuran yetkililer, müşterilerin de gayet memnun olduğunu söylüyor.

R1, elbette ki bir başlangıç. Sürücüsüz araç ile sipariş teslimi konusunda mütevazı bir başlangıç olarak görünse de önümüzdeki yılların teknolojisine ışık tutuyor. Gelecekte sürücüsüz araçlar, hatta drone`lar, hem eşya hem de insan taşımada kullanılacaklar.

TEK KULLANIMLIK ŞİFRE

Tümüyle elektrikli olan R1, müşterilerin siparişlerini cep telefonu aplikasyonu vasıtasıyla getiriyor. Siparişin kapıya ulaştığını yine telefonuna gelen mesajla öğrenen müşteri, R1`in kapağını açacak şifreyi de yine bu aplikasyonda görüyor. Tek kullanımlık bu şifreler ile R1`in getirdiği sipariş güvenle teslim alınıyor.

Kaynak, İTO

Bu haberler de ilginizi çekebilir